Μια νέα παραλλαγή του Multivan αποκάλυψε η γερμανική φίρμα στην έκθεση του επαγγελματικών μοντέλων που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Ανόβερο, διευρύνοντας τις επιλογές του επταθέσιου van αλλά και βελτιώνοντας τις προδιαγραφές του.

Ο λόγος για μια νέα plug-in υβριδική έκδοση η οποία συνδυάζει ένα βελτιωμένο επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο με τετρακίνηση σε ένα συνδυασμό τον οποίο η VW αποκαλεί eHybrid eMotion.

Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το μέγεθος του και την van σχεδίαση, το Multivan έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική MQB Evo η οποία στην νέα εκδοχή του μοντέλου ακολουθεί τις βελτιώσεις του προσφάτως ανανεωμένου Golf.

Με αυτό το σκεπτικό, το plug-in υβριδικό σύνολο αποτελείται πλέον από τον TSI κινητήρα του 1,5 λίτρου, ηλεκτρικό μοτέρ και νέα μεγαλύτερη μπαταρία 19,7 kWh έναντι 13 kWh στην προηγούμενη εκδοχή του. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να ενισχύσει την ηλεκτρική αυτονομία των 50 χλμ. που προσέφερε η προηγούμενη εκδοχή του μοντέλου χωρίς ωστόσο προς το παρόν οι Γερμανοί να δίνουν στη δημοσιότητα το σχετικό μέγεθος.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι και υψηλότερη απόδοση η οποία ανέρχεται σε 245 ίππους αν και η σημαντικότερη αλλαγή προέρχεται από την παρουσία συστήματος τετρακίνησης που καθιστά το συγκεκριμένο μοντέλο το πρώτο VW που συνδυάζει την νεότερη plug-in υβριδική τεχνολογία της με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Σε σχεδιαστικό επίπεδο το Multivan eHybrid 4Motion αποφεύγει τις ακρότητες, σηματοδοτώντας τη διαφορετικότητά του μόνο από τους τροχούς με το μαύρο φινίρισμα, νέα γραφικά καθώς και το διακριτικό Bulli όπως συνηθίζεται να αποκαλούν τα vans στη γερμανική αγορά. Bέβαια όσοι το επιλέξουν μπορούν να αναζητήσουν και την παραλλαγή California του van η οποία είναι εξίσου διαθέσιμη με το παραπάνω σύνολο και είναι επίσης παρούσα στην έκθεση του Ανόβερο, απευθυνόμενη με τον πλήρη εκδρομικό εξοπλισμό της στους πιο περιπετειώδεις δυνητικούς ιδιοκτήτες vans που αναζητούν ένα διαφορετικό μέσο εξορμήσεων και διαμονής στην φύση.