Mercedes-AMG GT 63 Pro Motorsport Collector’s Edition: Συλλεκτικό είδος

Η γερμανική φίρμα παρουσιάζει μια νέα ειδική, περιορισμένης παραγωγής έκδοση της ΑΜG GT 63 Pro η οποία αντλεί την έμπνευσή της από τα πολεμικά χρώματα της γερμανικής ομάδας της F1

H Mercedes-AMG προσθέτει ένα ακόμα συλλεκτικό υπερόπλο στην γκάμα της AMG GT 63 Pro, δημιουργώντας μια νέα ειδική, περιορισμένης παραγωγής έκδοση με την ονομασία Motorsport Collector’s Edition και έμπνευση από την F1 και την εμπλοκή των Γερμανών στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Mercedes-AMG παραδίδει στο κοινό της μια AMG GT με επιρροές από την F1 καθώς το 2020, το ίδιο είχε πράξει και με την προηγούμενη γενιά του sportscar της.

Όπως και εκείνη η έκδοση, η νέα υιοθετεί μια μαύρη απόχρωση σε συνδυασμό με τις χαρακτηριστικές γαλάζιου φωσφοριζέ χρώματος, λεπτομέρειες που παρεπιδημούν και στα μονοθέσια της γερμανικής φίρμας. Επιπλέον το μαύρο του οψιδιανού όπως αποκαλείται το χρώμα του αμαξώματος, κοσμούν, στο πίσω τμήμα βαμμένα στο χέρι άστρα που μιμούνται το μοτίβο της W15.

Όσο για τις λεπτομέρειες στην απόχρωση που είναι συνυφασμένη με τον μακροχρόνιο χορηγό της γερμανικής φίρμας στην F1, Petronas, περιβάλλουν τα παράθυρα, τα αεροδυναμικά στοιχεία μπροστά τα σκαμμένα πλευρικά τμήματα, το διαχύτη πίσω, ενώ στο ίδιο χρώμα βάφονται οι δαγκάνες των φρένων και οι λεπτομέρειες στους τροχούς δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον φωτεινό περίγραμμα του αυτοκινήτου.

Η έκδοση ενσωματώνει ως standard το πακέτο ανθρακονημάτων που η γερμανική φίρμα προσφέρει στην AMG GT με αποτέλεσμα το splitter, τα κατώτερα πλευρικά τμήματα, ο διαχύτης και η πτέρυγα πίσω να κατασκευάζονται από το συγκεκριμένο υλικό. Στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης ανήκουν επίσης η πανοραμική γυάλινη οροφή και το ταιριαστό για την περίσταση AMG Night Package το οποίο προσθέτει γρίλια και σήματα με σκούρο φινίρισμα.

Στα ενδότερα, ξεχωρίζουν οι λεπτομέρειες σε γαλάζια απόχρωση, χρώμα που βάφει τις ραφές των επενδύσεων από μαύρο δέρμα Nappa. Tα καθίσματα είναι bucket και φέρουν το έμβλημα της AMG ενώ δεν λείπει και η απαραίτητη αρίθμηση στην κεντρική κονσόλα που υπενθυμίζει την σπανιότητα της έκδοσης η οποία θα κατασκευαστεί αποκλειστικά σε μόλις 200 μονάδες.

Η Motorsport Collector’s Edition εξακολουθεί να εφοδιάζεται με τον V8 4,0 λίτρων της GT 63 Pro σε διαμόρφωση 612 ίππων και 850 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων με την ισχύ να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις όπως και η GT 63 Pro, έτσι και η ειδική έκδοση υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 318 χλμ./ώρα

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.