Υποβρύχιο «Titan»: Πλάνα από τα συντρίμμια στον βυθό – Οι τελευταίοι διάλογοι

Το πρώτο βίντεο από το βυθισμένο υποβρύχιο «Titan» της Ocean Gate δόθηκε στη δημοσιότητα από την Αμερικανική Ακτοφυλακή.

Στη δημοσιότητα έδωσε η αμερικανική ακτοφυλακή ένα νέο βίντεο με τα συντρίμμια από το υποβρύχιο «Titan».

Στα πλάνα φαίνεται ένα κομμάτι από την ουρά του σκάφους της OceanGate που βρίσκεται καρφωμένο στον πυθμένα της θάλασσας.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος εξερράγη λιγότερο από δύο ώρες μετά την κάθοδό του προς το ναυάγιο του Τιτανικού, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους.

Το τελευταίο μήνυμα του πληρώματος

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία στο Βόρειο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας που ερευνά τα αίτια της τραγωδίας, κατά την διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε ένα από τα τελευταία μηνύματα του πληρώματος στο Titan, το οποίο έγραφε «όλα καλά εδώ».

Κατά την διάρκεια της κατάθεσής του ο David Lochridge, πρώην διευθυντής επιχειρήσεων της OceanGate, μίλησε για την κατασκευή του Titan, το οποίο δεν εμπιστευόταν από την αρχή.

«Πιστεύω ότι αν η OSHA είχε επιχειρήσει να διερευνήσει τη σοβαρότητα των ανησυχιών που εξέφρασα πολλές φορές, αυτή η τραγωδία μπορεί να είχε αποφευχθεί» δήλωσε μιλώντας ενώπιον της επιτροπής που προσπαθεί να προσδιορίσει τι προκάλεσε την κατάρρευση του υποβρυχίου.

«Πολλά βήματα στην πορεία χάθηκαν» κατά την κατασκευή του υποβρυχίου, είπε ο Lochridge. «Δεν είχα καμία απολύτως εμπιστοσύνη για τον τρόπο με τον οποίο κατασκευαζόταν το Titan», είπε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.