Νέα έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας, στη Γερμανία.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Bild, η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, κι έγινε σε ένα κατάστημα ρούχων, όπου από πάνω υπάρχουν διαμερίσματα.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι το περιστατικό έγινε μόλις μερικά εκατοντάδες μέτρα από το νυχτερινό κέντρο, όπου είχε πραγματοποιηθεί η έκρηξη της Δευτέρας.

«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν γύρω στις 5:00», δήλωσε εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας από τη Γερμανία. Οι κάτοικοι δε, ξύπνησαν τρομοκρατημένοι.

Ένας τραυματίας από την έκρηξη στη Γερμανία

Αρχικά, η αστυνομία ανέφερε πως μόνο ένας περαστικός, άνδρας γύρω στα 40, τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη στην Κολωνία.

Ο άνδρας, αφού ελέγχθηκε από τις Αρχές ως μάρτυρας, παραπονέθηκε πως αισθάνεται δυσφορία.

«Κλήθηκε ασθενοφόρο. Ωστόσο, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν τραυματισμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Βίντεο δείχνει δε, τον άνδρα να πετάει κάτι έξω από το κατάστημα, την ώρα που είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως ήθελε να περιορίσει τη φωτιά.

Ο πρώτος απολογισμός από την καταστροφή

Η οδός, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, έχει αποκλειστεί. «Οι συνάδελφοι διασφαλίζουν επί του παρόντος τα αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας από τη Γερμανία. Οι ερευνητές χρησιμοποιούν σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών, αλλά και τρισδιάστατο σαρωτή.

Το κατάστημα ρούχων έχει υποστεί καταστροφές σε μεγάλο τμήμα του. Οι πυροσβέστες έπρεπε να σβήσουν πρώτα τη φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη, πριν γίνει αυτοψία στο χώρο.

Ορισμένοι από τους κατοίκους της πόλης ανησυχούν μετά από τις δύο εκρήξεις σε μόλις τρεις ημέρες. Μία γυναίκα δήλωσε στο BILD, πως «ξυπνήσαμε από την πρώτη έκρηξη της Δευτέρας. Αυτή τη φορά σχεδόν πέσαμε από το κρεββάτι και ακούσαμε τον δυνατό κρότο τον θραυσμάτων. Όταν κοιτάξαμε έξω από το παράθυρο, είδαμε ότι είχε πάρει φωτιά. Ένας άνδρας έβγαζε πράγματα από το κατάστημα. Φωνάξαμε πως ήταν επικίνδυνο. Ο σύζυγός μου κάλεσε την πυροσβεστική. Αναρωτιέστε, τι θα συμβεί στη συνέχεια;».

Ένας άλλος κάτοικος, ο οποίος μένει περίπου πενήντα μέτρα από το κατάστημα, πως είχε γεμίσει παντού καπνός. «Ακούστηκε ένας δυνατός κρότος λίγο μετά τις πέντε. Στην αρχή, δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα, μετά είδαμε τον καπνό. Λίγο αργότερα έφτασε η πυροσβεστική και η αστυνομία. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν αποκλείσει τα πάντα», εξήγησε.