Η παραίτηση του Adrian Wojnarowski από το ESPN προκειμένου να αναλάβει καίριο πόστο στο κολέγιο St. Bonaventure τάραξε τα νερά στους δημοσιογραφικούς κύκλους των ΗΠΑ.

Ο απόλυτος insider των συμφωνιών στο NBA, ο άνθρωπος που γνώριζε την είδηση πριν καν γίνει είδηση, αφήνει -για την ώρα τουλάχιστον- την ενεργή δημοσιογραφία κι εντάσσεται στο οργανόγραμμα του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης προκειμένου να δουλέψει ως τζένεραλ μάνατζερ. Δεν χρειάζεται δηλαδή ν’ αποκαλύπτει τις πληροφορίες και ανταλλαγές, αλλά ν’ ανακαλύπτει τα ταλέντα που θα εντάσσονται στο ρόστερ των Bonnies – της ομάδας που ηγείται ο Mark Schmidt για 17 χρόνια!

Επιστροφή στο σπίτι για τον Wojnarowski

Το St. Bonaventure δεν έχει φτάσει σε Final Four του NCAA από το 1970 και προσλαμβάνοντας τον 55χρονο σήμερα Wojnarowski ελπίζει σε μια διαφορετική προσέγγιση recruiting. «Είναι τεράστια η συγκίνηση να μου δύναται η δυνατότητα να επιστρέψω σε ένα πανεπιστήμιο και σε μια κοινότητα που αγαπώ προσφέροντας από ένα πόστο στους φοιτητές – αθλητές, στους προπονητές και στο ίδρυμά μας», είπε ο Wojnarowski ανακοινώνοντας το αντίο του στο ESPN.

Τι θα κάνει ο Wojnarowski στο  St. Bonaventure

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορώ να προσδώσω αξία σε πολλούς τομείς του μπασκετικού προγράμματός μας και να ανοίξω πόρτες στο μέλλον για τα νεαρά παιδιά μας τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά» ανέφερε για το νέο, αναπάντεχο, κεφάλαιο στην επαγγελματική πορεία του.

Ο Wojnarowski εντάχθηκε στο ESPN το 2017. Στο παρελθόν είχε εργαστεί στο Yahoo Sports και στο The Record of Bergen County. «Αποσύρομαι από μια ονειρεμένη δουλειά στο ESPN και είμαι απίστευτα απίστευτα ευγνώμων για τον χρόνο και τις εμπειρίες μου σε αυτόν τον παγκόσμιο κολοσσό», συμπλήρωσε.

Γιατί επιλέχθηκε

Ο ρόλος του GM γίνεται όλο και πιο συνηθισμένος στο κολεγιακό μπάσκετ, καθώς αυξάνεται ο ανταγωνισμός και απαιτείται διαμερισμός αρμοδιοτήτων. «Ο Woj είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να καλύψει αυτόν τον νέο ρόλο, συνδυάζοντας τη βαθιά γνώση του για το St. Bonaventure και τις φραγκισκανικές αξίες μας με ένα βαθύ δίκτυο σχέσεων που έχει δημιουργήσει σε όλον τον κόσμο του επαγγελματικού και διασυλλογικού μπάσκετ», υποστήριξε ο αθλητικός διευθυντής του κολεγίου, Bob Beretta.

«Το γεγονός ότι ο διαπρεπής δημοσιογράφος είναι πρόθυμος να εγκαταλείψει μια προσοδοφόρα καριέρα στα Μέσα Ενημέρωσης για να υπηρετήσει το alma mater του μέσα από έναν βοηθητικό ρόλο, αποτελεί απόδειξη της αγάπης και του πάθους του για τον Bona’s» τον αποθέωσε ο νέος προϊστάμενός του.