Σε ολίσθημα έπεσε η ΚΕΔ και ο Γάλλος αρχιδιαιτητής Στεφάν Λανουά δεδομένου πως ο Ιταλός Φάμπιο Μαρέσκα αποδείχθηκε ανέφικτο να σφυρίξει στο σαββατιάτικο (21/9, 20:00) Άρης – Ολυμπιακός για την 5η αγωνιστική της Super League.

Αν και στις αρχικούς ορισμούς συμπεριελήφθη το όνομα του 43χρονου διαιτητή, που είχε διακόψει το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για χάρη του Χουάνκαρ, η αρμόδια Επιτροπή υποχρεώθηκε σε αντικατάσταση, μιας και ο ίδιος δεν θα προλάβαινε να βρίσκεται on time στη Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, ο Μαρέσκα έχει οριστεί ως τέταρτος στον αγώνα Φέγενορντ – Λεβερκούζεν που θα διεξαχθεί την Πέμπτη για τη League Phase του Champions League και είναι αδύνατο να κάνει το ταξίδι.

Τα αντανακλαστικά του Λανουά ενεργοποιήθηκαν καθυστερημένα κι αναγκαστικά προχώρησε σε αλλαγή. Αντί του Ναπολιτάνου Μαρέσκα θα έρθει εν τέλει ο συμπατριώτης του, Λούκα Παϊρέτο, ο οποίος ανήκει επίσης στη δεύτερη κατηγορίας της UEFA. Είναι 40 ετών με καταγωγή από το Τορίνο κι εφέτος έχει διαιτητεύσει σε τέσσερα παιχνίδια – δύο εγχώρια και δύο διεθνή. Το πιο πρόσφατο εξ αυτών το 1-1 στο Μόντσα-Ίντερ της περασμένης Κυριακής για τη Serie A.