Διασωληνωμένος και σε καταστολή βρίσκεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ο 69χρονος από τον Βόλο που δέχτηκε επίθεση με ψαροντούφεκο από τον γιο του.

Οι δύο άνδρες τσακώθηκαν χθες (17/9) ο γιος έβγαλε το ψαροντούφεκο, όπλισε και τον χτύπησε στο κεφάλι, με το καμάκι να προεξέχει από το κρανίο του και τον ηλικιωμένο να διατηρεί τις αισθήσεις του, μέχρι τη στιγμή που τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

«Είδα έναν κύριο ηλικιωμένο στην πόρτα, με αίματα στην μπλούζα και με ένα βέλος από το ψαροντούφεκο στο κεφάλι του. Μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ ήταν όρθιος» είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Μία γυναίκα που είδε όσα έγιναν λέει: «Βοήθεια φώναζε η γυναίκα και έτρεχε προς τα εδώ με το νυχτικό και ήταν κάτι κοπελίτσες εδώ, πάρτε λέει αμέσως το 100, γιατί ο γιος του τον τρύπησε με το ψαροντούφεκο».

Δεν πειράχτηκαν ζωτικά όργανα του εγκεφάλου

Όταν ο άνδρας έφτασε στο νοσοκομείο οι γιατροί ζήτησαν την επέμβαση της Πυροσβεστικής, προκειμένου να κοπεί το καμάκι που εξείχε από το κρανίο, για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

«Το ότι μπόρεσε και ζει αυτός ο άνθρωπος και δεν τραυματίστηκαν ζωτικά στοιχεία του εγκεφάλου και μπόρεσε και ήρθε σε αυτή την κατάσταση είναι πολύ σημαντικό», είπε η Αντιγόνη Καραθάνου, Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Ν. Βόλου.

Η Αστυνομία κατάσχεσε ένα μαχαίρι το οποίο ερευνάται εάν χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ενώ ο 40χρονος εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος.