Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 69χρονος στο Βόλο, που δέχθηκε την Τρίτη 17/09 επίθεση με ψαροντούφεκο από τον γιο του.

Οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας κατάφεραν να αφαιρέσουν το καμάκι από το κρανίο του 69χρονου και περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η υγεία του τα επόμενα 24ωρα.

Η εικόνα του 69χρονου, να είναι όρθιος στην πόρτα του σπιτιού του, με το καμάκι καρφωμένο στο κεφάλι του και παρ’ όλα αυτά να έχει πλήρως τις αισθήσεις του, είναι ασύλληπτη.

Άφαντος ο γιος

Στο πλευρό του 69χρονου βρίσκονται οι συγγενείς του, οι οποίοι απ’ τη μια ανησυχούν για εκείνον, από την άλλη όμως, αγωνιούν και για τον γιο του που έχει εξαφανιστεί.

«Χειρουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό και είναι μια χαρά. Είναι τρομερό. Δεν είχε κάνει ποτέ του τέτοια πράγματα. Ήταν ήρεμο παιδί», δήλωσε συγγενής.

Στην γειτονιά λένε ότι ήταν κοινό μυστικό ότι ο 40χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και η οικογένειά του να προσπαθούσε να τον στηρίξει.

Τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στη γειτονιά του Βόλου έχουν αναστατώσει ολόκληρη την πόλη, με τον 40χρονο δράστη να μην έχει ακόμα εντοπιστεί από τις Αρχές.

Η περίπτωση του Φινέα Γκέιτς 176 χρόνια πριν

Είναι η περίπτωση του ανθρώπου που έγινε μέρος της ιατρικής βιβλιογραφίας. Ήταν 13 Σεπτεμβρίου του 1848 όταν μία σιδερένια ράβδος διαπέρασε το κρανίο του 24χρονου Φινέα Γκέιτς.

Όλα συνέβησαν όταν ο Γκέιτς άνοιγε τον δρόμο για μια νέα σιδηροδρομική γραμμή στην πολιτεία του Βερμόντ στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ξαφνικά, από μια τυχαία έκρηξη, η ράβδος διαπέρασε το κρανίο του.

Ο Γκέιτς παρέμενε ένα μήνα σε κώμα και επανήλθε άλλος άνθρωπος, όπως διαπίστωσαν οι φίλοι του οι οποίοι ανέφεραν σημαντικές αλλαγές στον χαρακτήρα του. Έζησε άλλα 12 χρόνια, όταν και κατέληξε έπειτα από μια σειρά επιληπτικών κρίσεων, για τις οποίες οι γιατροί εκτιμούν ότι οφείλονταν στο ατύχημα.