Καταιγίδα είχαμε το απόγευμα της Τετάρτης στην Αττική. Η πρόγνωση των μετεωρολόγων επιβεβαιώθηκε αφού σε πολλές περιοχές έπεσε σημαντική ποσότητα νερού.

Πιο έντονα ήταν τα φαινόμενα στο κέντρο της Αθήνας καθώς και στα δυτικά προάστια. Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας, με αρκετούς μετεωρολογικούς σταθμούς του δίκτυου σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr να καταγράφουν σημαντικά ύψη βροχής.

Το μεγαλύτερο ύψος έως τις 08:30 της Τετάρτης καταγράφηκε στην Καλαμπάκα με 89 mm. Σύμφωνα με το δίκτυο τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 18/09, παρουσιάζονται στον ενσωματωμένο πίνακα της παρακάτω εικόνας.

Ο χάρτης με την εξέλιξη του φαινομένου

Άστατος καιρός τις επόμενες ημέρες

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται και τις επόμενες ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας. Γενικότερα ο καιρός θα είναι άστατος τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή με τη θερμοκρασία να μη σημειώνει ιδιαίτερη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Πέμπτη (19/09)

Στο Ιόνιο, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση.

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Παρασκευή (20/09)

Αστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα καθώς και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και την κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για το Σάββατο 21/09

Αστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους αρχικά στο Ιόνιο και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) καθώς και στην Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά και νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Κυριακή (22/09)

Στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.