Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τους κεραυνούς και τους ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Τετάρτη (18-09-24) μέχρι το απόγευμα κατά τόπους στη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους.

Πού έχει ήδη βρέξει πολύ

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας, με αρκετούς μετεωρολογικούς σταθμούς του δίκτυου σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr να καταγράφουν σημαντικά ύψη βροχής.

Το μεγαλύτερο ύψος έως τις 08:30 της Τετάρτης καταγράφηκε στην Καλαμπάκα με 89 mm.

Σύμφωνα με το δίκτυο τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 18/09, παρουσιάζονται στον ενσωματωμένο πίνακα της παρακάτω εικόνας.

Η πανοραμική εικόνα προέρχεται από την κάμερα στην Καλαμπάκα, η οποία ανήκει στο meteolive.gr και έχει ενταχθεί στο δίκτυο καμερών του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Πιθανά προβλήματα από τους κεραυνούς

Την προσοχή μας εφιστά ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης καθώς οι κεραυνοί μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

«Θέλει προσοχή αυτός ο καιρός καθώς είμαστε σε μια εποχή με πολύ θερμές τις θάλασσες μας και τροφοδοτούνται αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα για αυτό και δεν αποκλείεται να προκληθούν μικροπλημμυρικά προβλήματα, να δούμε χαλαζοπτώσεις ή και προβλήματα από τους κεραυνούς με αρκετή συχνότητα», είπε στην πρόγνωσή του στο OPEN.