Οριστικοποιήθηκε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί το debate ανάμεσα στους υποψήφιους για την προεδρία του ΠαΣοΚ. Οι έξι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν τις θέσεις τους σε έξι θεματικές ενότητες.

Επιπρόσθετα θα υπάρχει δικαίωμα να κάνει κάποιος από τους υποψήφιους ερώτηση σε έναν συνυποψήφιό του, ενώ στο τέλος θα υπάρχει τελική τοποθέτηση διάρκειας 90 δευτερολέπτων.

Ειδικότερα αποφασίστηκε η συζήτηση να κινηθεί στις εξής θεματικές ενότητες:

  1. Οικονομία ανάπτυξη
  2. Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό
  3. Εξωτερική πολιτική, άμυνα, ΕΕ
  4. Κράτος, Θεσμοί, Αυτοδιοίκηση
  5. Κλιματική κρίση, πολιτική προστασία, ενεργειακή μετάβαση
  6. ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Ο τρόπος διεξαγωγής και οι παρεμβάσεις

Σε κάθε θεματική ενότητα οι δημοσιογράφοι ρωτούν εντός 30 δευτερολέπτων και κάθε υποψήφιος-α πρέπει να απαντήσει εντός 90 δευτερολέπτων.

Κάθε υποψήφιος-α έχει το δικαίωμα πέντε φορές στη διάρκεια του debate να απευθύνει ερώτηση/τοποθέτηση/σχόλιο σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιο-α του και σε διαφορετική θεματική ενότητα.

Η διαλογική συζήτηση θα διαρθρωθεί ως εξής: 30 δευτερόλεπτα ερώτηση/ 30 δευτερόλεπτα απάντηση/ 30 δευτερόλεπτα επανατοποθέτηση/ 30 δευτερόλεπτα ανταπάντηση.

Οι υποψήφιοι θα κάθονται αλφαβητικά και θα παίρνουν τον λόγο διαδοχικά.

Το debate θα κλείσει με τελική τοποθέτηση 90 δευτερολέπτων κάθε υποψηφίου.

Στους δυο δημοσιογράφους δίνεται η δυνατότητα συνολικά 6 follow up ερωτήσεων, που πρέπει όμως να υποβληθούν σε διαφορετικό υποψήφιο-α (ερώτηση follow up:15 δευτερόλεπτα / απάντηση follow up: 30 δευτερόλεπτα).

Υπενθυμίζουμε ότι το debate θα διεξαχθεί στις 24ης Σεπτεμβρίου και θα μεταδοθεί από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης.