Μητσοτάκης: Κλειδωμένα σε lockers τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

Ντουλάπια όπου θα μπορούν οι μαθητές να κλειδώνουν το κινητό τους έως το τέλος των μαθημάτων θα διαθέτουν τα σχολεία σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Κάτ’ ιδίαν συνάντηση είχαν το πρωί της Τετάρτης (18/9) στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου στο πλαίσιο της μηνιαίας ενημέρωση που παρέχει ο πρωθυπουργός στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σύνολο των εξαγγελιών που έκανε στη ΔΕΘ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη στεγαστική κρίση, τα απογευματινά χειρουργεία, και την εισαγωγή του ψηφιακού κόσμου στην εκπαίδευση. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε ο Απόστολος Τζιτζικωστας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπογραμμίζοντας ότι είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς αναγνωρίζεται η θέση και ο ρόλος της χώρας μας.

Ταυτόχρονα, ειδική αναφορά έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα θέματα μπουλινγκ στα σχολεία, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία γονέων και εκπαιδευτών για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα. Με αφορμή αυτό, ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην οδηγία για τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία όπου ήδη δόθηκε η πρώτη αποβολή σε σχολείο για χρήση κινητού, εξηγώντας ότι δεν είναι τιμωρητικό αλλά χρειάζεται συνεργασία γονέων και εκπαιδευτών,

Μάλιστα, όπως είπε, στα πρότυπα ιδιωτικών σχολείων ετοιμάζεσαι ένα πιλοτικό πρόγραμμα με το οποίο θα διαθέτουν ειδικά lockers, δηλαδή ντουλάπια όπου θα μπορούν οι μαθητές να κλειδώνουν το κινητό τους έως το τέλος των μαθημάτων. Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι είναι στοίχημα όλων να τηρηθεί αυτή η οδηγία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.