Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη. «Δεν έχω πει ούτε ότι θα είμαι (υποψήφια), ούτε ότι δεν θα είμαι. Χρειάζομαι μερικές μέρες για να πάρω μια απόφαση την οποία φυσικά θα δημοσιοποιήσω» είπε μιλώντας στο MEGA, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ανασυνταχτεί γρήγορα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών.

«Προφανώς, κάποιοι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει αυτοί οι κάποιοι να έχουν ορισμένες προϋποθέσεις. Συζητήθηκαν θέματα, όπως εάν κάποιος πρέπει να εμφανίσει το Πόθεν Έσχες του ή ένα πιστοποιητικό ποινικού μητρώου. Το κίνητρό μας δεν ήταν ο κ. Κασσελάκης, αλλά θέματα που είχαμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν» είπε για τις τελευταίες συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας.

«Ο κ. Κασσελάκης ήταν μια δυσάρεστη εξέλιξη»

«Ο κ. Κασσελάκης ήταν δυστυχώς, παρά τις αρχικές προσδοκίες, μία δυσάρεστη εξέλιξη για πολιτικούς και αξιακούς λόγους. Στα ατού του εκείνη την εποχή, ήταν ένας νέος, άγνωστος, λαμπερός, επικοινωνιακός και σε μία στιγμή μετά από πολλαπλές ήττες του χώρου, τα μέλη και οι φίλοι που πήγαν στην κάλπη είχαν την προσδοκία ότι κάποιος άφθαρτος θα προχωρήσει τα πράγματα με γρήγορα βήματα», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

«Θα μπορούσε ο κ. Κασσελάκης να δείξει άλλη διάθεση, να το δει βαθύτερα το ζήτημα» είπε, τονίζοντας ότι δεν έδειξε να θέλει να έχει μια σοβαρή πολιτική εμβάθυνση στα πράγματα. Μεταξύ άλλων η κ. Γεροβασίλη δήλωσε πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν σέβεται τις συλλογικές διαδικασίες του χώρου.

«Δέχτηκαν κι άλλοι εκφοβισμό»

Η κ. Γεροβασίλη αποκάλυψε πως εκτός από την βουλευτή του κόμματος Κατερίνα Νοτοπούλου, υπήρξαν και άλλοι που δέχτηκαν εκφοβισμό από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι άλλο πράγμα ο πρόεδρος ενός κόμματος να πιστεύει κάτι και άλλο πράγμα ο τρόπος που θέλει να επιβάλλει κάτι. Στις δυσκολίες εμφανίζονται οι πραγματικοί χαρακτήρες. Και δεν επέδειξε καλά αντανακλαστικά ο κ. Κασσελάκης απέναντι σε αυτό. Το ξέρουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από εμένα. Το περιστατικό της κ. Νοτοπούλου είναι δυνατό και αρκετό» ανέφερε.

«Δεν έχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό υπερασπίστηκα το ζήτημα της μομφής, με παρόντα τον ίδιο. Δεν ξέρει πού απευθύνεται» είπε τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει τα βασικά της Αριστεράς.

«Το να είσαι αναιδής δεν ταιριάζει σε έναν χώρο της Αριστεράς, πόσο μάλλον όταν έχεις ηγετική θέση», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη. Τόνισε πως ο κ. Κασσελάκης δεν γνωρίζει τα βασικά της Αριστεράς, ενώ υπενθύμισε τους ακραίους χαρακτηρισμούς περί «κουκουλοφόρων» που ο ίδιος χρησιμοποίησε.