Διπλή πρεμιέρα JCW από την ΜΙΝΙ στο Παρίσι

Οι εκδόσεις John Cooper Works των ηλεκτρικών ΜΙΝΙ και Aceman θα δώσουν το παρών στην επικείμενη γαλλική έκθεση

Δύο τουλάχιστον πρεμιέρες επιδόσεων και δη με ηλεκτρικό πρόσημο ετοιμάζει η ΜΙΝΙ για την επικείμενη έκθεση του Παρισιού η οποία ανοίγει αυλαία στα μέσα Οκτωβρίου.

Ο λόγος για τα MINI John Cooper Works Ε και Aceman John Cooper Works oι πρώτες εικόνες των οποίων διέρρευσαν στο διαδίκτυο μαζί με τις πρώτες πληροφορίες για αυτά.

Το πρώτο το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις JCW τόσο στην συμβατική βενζινοκίνητη όσο και στην ηλεκτρική εκδοχή του. H δεύτερη όπως και το άλλωστε και το Aceman JCW θα επωφεληθεί από ένα νέο ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 258 ίππων το οποίο αναμένεται να του εξασφαλίζει τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,0 δευτερόλεπτα.

Να σημειωθεί ότι με βάση όσα στοιχεία έχουν προκύψει από τις κινεζικές αρχές και το υπουργείο βιομηχανίας, το συνολικό βάρος του ηλεκτρικού hot-hatch θα διαμορφωθεί σε 1.670 κιλά.

Σε σχεδιαστικό επίπεδο, η έκδοση JCW θα ξεχωρίζει από τους πιο επιθετικά σχεδιασμένους προφυλακτήρες ενώ πίσω διακρίνεται ένας πιο αιχμηρός διαχύτης σε συνδυασμό με βαθύτερα σκαμμένα πλευρικά τμήματα, ένα διακριτό spoiler με πτερύγια με την εικόνα να συμπληρώνεται από τροχούς 18 ιντσών και άφθονα τα διακριτικά JCW και σπορ γραφικά όπως η καρό σημαία σε στρατηγικά σημεία.

Την ίδια ακριβώς σχεδιαστική γραμμή μοιράζεται και το Aceman JCW το οποίο αναμένεται εκτός από τον κινητήρα των 258 ίππων αναμένεται να προσφέρεται με την μπαταρία των 54,2 kWh που εφοδιάζει και τις απλές ηλεκτρικές εκδόσεις του. Αυτή θα προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης με ισχύ έως 90 kW ενώ η αυτονομία της στις ήδη γνωστές εκδόσεις του Aceman διαμορφώνεται σε 405 χλμ. μέγεθος που προδιαγράφεται ελαφρώς μειωμένο στην περίπτωση της έκδοσης JCW.

Να σημειωθεί ότι σε ό,τι αφορά το MINI JCW θα υπάρξει και βενζινοκίνητη έκδοση η οποία θα ακολουθήσει πολύ σύντομα και θα εφοδιάζεται με μια βελτιωμένη εκδοχή του δίλιτρου turbo που εξοπλίζει το προηγούμενο MINI Cooper S με ισχύ που θα ξεπερνά τους 250 ίππους.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.