Βραζιλία: Άγριο ξύλο σε debate – Του επιτέθηκε με καρέκλα (βίντεο)

Στο νοσοκομείο το θύμα της επίθεσης - Η αφορμή που άναψε τα αίματα και ο θύτης που δηλώνει αμετανόητος για την πράξη του

Σε ρινγκ μετατράπηκε το debate για τη δημαρχία στην πόλη Σάο Πάολο της Βραζιλίας όταν ο υποψήφιος Jose Luiz Datena έχασε την ψυχραιμία του και επιτέθηκε στον Pablo Marca πετώντας τους μια καρέκλα!

Αφορμή για το ξύλο στάθηκε, σύμφωνα με τον Datena, η αναφορά του Marca σε παλιότερες κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης, τις οποίες οι εισαγγελικές αρχές είχαν απορρίψει. «Ήρθε με μια υπόθεση που είχε αρχειοθετηθεί, η οποία δεν είχε καν διερευνηθεί από την αστυνομία επειδή δεν υπήρχαν στοιχεία. Μια υπόθεση πριν 11 χρόνια που προκάλεσε πρόβλημα στην οικογένειά μου», δήλωσε η Datena.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media φαίνεται ο Datena να απομακρύνεται από το stand που μιλάει, να πλησιάζει τον Marca και να του ρίχνει την καρέκλα. Ο τελευταίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρύ τραύμα στο στήθος και στον καρπό.

«Γιατί όλο αυτό το μίσος;»

Ο Datena αποβλήθηκε από τη διαδικασία, παραδέχτηκε το λάθος του όμως τόνισε, σύμφωνα με το CNN, ότι δεν μετάνιωσε για την πράξη του.

Ο Marca, που θα κινηθεί νομικά, συνέκρινε την επίθεση με την απόπειρα δολοφονίας που έγινε τον Ιούλιο εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και το μαχαίρωμα του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2018. Δημοσιεύοντας μια εικόνα και των τριών επιθέσεων στο Instagram έγραψε στη λεζάντα: «Γιατί όλο αυτό το μίσος;».

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι του debate Guilherme Boulos, Marina Helena, Ricardo Nunes και Tabata Amaral συνέχισαν τη συζήτηση μετά την επίθεση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.