Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στην Κύπρο έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την Τουρκική εισβολή στο νησί, γεγονός που ενόσχλησε τον προπονητή της ομάδας Εργκίν Αταμάν.

«50 χρόνια παράνομης κατοχής, κανείς δεν ξεχνά», ανέγραφε το πανό που ανέβασαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού AKTOR στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ που έλαβε χώρα στο «Κλειστό Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» για το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης».

Ο Εργκίν Αταμάν τοποθετήθηκε δημόσια μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το συμβάν, εκφράζοντας μεταξύ άλλων τη δυσαρέσκειά του για μια κίνηση, σύμφωνα με τον οποίο αποτελεί πολιτικού χαρακτήρα και δεν έχει θέση στον αθλητισμό και την ειρήνη που αυτός φέρνει.

«Τα γήπεδα είναι τόπος φιλίας και ειρήνης, όχι πολιτικής. Πιστεύω ότι ο αθλητισμός και η φιλία πάντα θα κερδίζουν» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Αταμάν.

Όλη η ανάρτηση του Εργκίν Αταμάν

«Εγώ ο Εργκίν Αταμάν, ως o προπονητής του Παναθηναϊκού στη θρυλική περσινή σεζόν, στήριξα το τουρνουά καθώς πίστευα ότι θα συμβάλει στην «φιλία και ειρήνη» και ήρθα εδώ με πολύ θετικά συναισθήματα.

Την πρώτη μέρα στο αεροδρόμιο μας υποδέχθηκαν θερμά. Η αγάπη στα μάτια των ανθρώπων με έκανε πολύ ευτυχισμένο. Κατά τη διάρκεια υπογραφής αυτόγραφων γνώρισα εκατοντάδες οπαδούς του μπάσκετ. Αυτή η ατμόσφαιρα φιλίας και ειρήνης ήταν πολλά υποσχόμενη για όλους μας.

Χθες όμως, στο γήπεδο που πρέπει να κυριαρχεί ο αθλητισμός και η φιλία, αναρτήθηκε ένα πανό πολιτικού περιεχομένου από μια μικρή ομάδα ατόμων που δεν μπορεί να συγκριθεί με την φιλοξενία που βλέπουμε εδώ. Εξέφρασα την αντίδρασή μου στην κατάσταση αυτή με τον πιο εμφατικό τρόπο ώστε να επιστήσω την προσοχή σε αυτή την κατάσταση.

Τα γήπεδα είναι τόπος φιλίας και ειρήνης, όχι πολιτικής. Ξέρω ότι οι άνθρωποι που άνοιξαν αυτό το πανό δεν θα επηρεάσουν τα συναισθήματα των χιλιάδων ανθρώπων που έχουν δείξει αγάπη σε μένα και την ομάδα από την πρώτη ημέρα εδώ. Θα υπάρχει πάντα ένας ξεχωριστός δεσμός ανάμεσα σε εμάς και αυτά τα άτομα.

Επομένως, ό,τι κι αν συμβεί η αγάπη μου για όλους τους πραγματικούς φίλους του μπάσκετ εδώ θα είναι πάντα η ίδια. Γιατί το πιο δυνατό πράγμα που μας ενώνει είναι η αγάπη που μοιραζόμστε για το μπάσκετ.

Πιστεύω ότι ο αθλητισμός και η φιλία πάντα θα κερδίζουν…

Εργκίν Αταμάν»