Πέθανε ο δικηγόρος Νίκος Λύτρας – Ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Θλίψη σκόρπισε σε όλο το περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι μόνο ο ξαφνικός θάνατος του νομικού Νίκου Λύτρα - Το συγκινητικό αντίο του Νίκου Παππά και του Γιώργου Βασιλειάδη. Συλλυπητήρια κι από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο δικηγόρος Νίκος Λύτρας έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών. Ήταν ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και τον Οκτώβριο του 2023 υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιώργου Ιωακειμίδη στην Περιφέρεια Αττικής.

Τη διετία 2017-19, επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα, είχε διατελέσει πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΦ.

Ο Νίκος Παππάς, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τον αποχαιρέτησε στο facebook γράφοντας: «Γιατί ρε Νίκο; Γιατί; Δεν υπάρχουν λόγια. Αντίο σύντροφε αγαπημένε».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βασιλειάδης θυμήθηκε την κοινή πορεία τους στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. «27 χρόνια αδέρφια. Πανεπιστήμιο, δικηγορία, αριστερά.. Χαρές, αγωνίες, φόβοι.. Αλλά πάντα μια σταθερά στο πλευρό όλων των φίλων σου. Θα μου λείψεις Νικόλα. Αλλά τουλάχιστον θα ξαναβρείς την αγαπημένη μας Ευαγγελία, το μωρό σου, και θα χαμογελάσεις ξανά», έγραψε.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Βουλγαράκης ανέφερε: «Μόλις πληροφορήθηκα ότι ο Νίκος Λύτρας μας άφησε. Θα μας λείψεις Σύντροφε. Κρατώ το αγωνιστικό σου πνεύμα, την ειλικρινή σου αγωνία και το πηγαίο χιούμορ σου. Από σήμερα το κόμμα στα Νότια είναι πιο φτωχό. Συλλυπητήρια στην οικογένεια…»

Το «αντίο» του Στέφανου Κασσελάκη στον Νίκο Λύτρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης ενημερώθηκε για την ξαφνική απώλεια του νεαρού δικηγόρου κι εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στους οικείους του. «Ένας ακέραιος χαρακτήρας, που αφήνει παρακαταθήκη τους αγώνες του για την ανάταξη της Προοδευτικής παράταξης» σημείωσε στο μήνυμά του.

Ο Νίκος Λύτρας είχε ταχθεί στο πλευρό του 36χρονου πολιτικού από τη στιγμή της εκλογής του στην προεδρία, αν και αρχικά (α’ γύρος) είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Παππά. Ήταν δε αντίθετος με την πρόσφατη πρόταση μομφής.

Είχε γεννηθεί στον Άγιο Δημήτριο το 1977, ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.