Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των υποκλοπών εξαπέλυσε από την Ολομέλεια της Βουλής, ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Κύριοι της κυβέρνησης είστε εκτεθειμένοι», είπε στην παρέμβασή του αναφορικά με τις κυρώσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας ότι επέβαλε η αμερικανική δικαιοσύνη στον Φέλιτζ Μπίτζιο και σε άλλους τέσσερις για την εμπλοκή τους στην εταιρεία Intelexa με το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator. Μάλιστα, ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι αυτές αφορούν δημεύσεις περιουσιών, την ώρα που στην Ελλάδα ο κ. Μπίτζιος και οι άλλοι έχουν παραπεμφθεί για κάποια πλημμελήματα.

Μιλώντας ειδικότερα για τον κ. Μπίτζιο ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς υπενθύμισε δημοσιεύματα του Τύπου όπου σύμφωνα με αυτά συνδεόταν με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, πρώην Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και με τον Γιάννη Λαβράνο, εμπλεκόμενο επιχειρηματία στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. «Οι εφοριακοί και ο οικονομικός εισαγγελέας που ελέγχουν τον κ. Λαβράνο ήταν κι αυτοί υπό παρακολούθηση – εντελώς τυχαία!» σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος προσθέτοντας ότι το αρμόδιο γραφείο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι «πελάτες του είναι κρατικοί φορείς και κυβερνήσεις».

Έτσι σε αυτό το σημείο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς έκανε λόγο ότι υπάρχει ακόμα μια ακόμη τεκμηρίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν πελάτης του Pretador και ότι «προφανώς μιλάμε για ένα ενιαίο εγκληματικό κέντρο, ΕΥΠ και Predator, με κεντρική ευθύνη του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στην ποιότητα της δικαστικής έρευνας στην Ελλάδα υπογράμμισε ότι στην έρευνα του Αρείου Πάγου κλήθηκε μόνο ένας υπάλληλος της εμπλεκόμενης στο σκάνδαλο εταιρείας Intelexa, όπου υπέδειξε τον Μερόν Χαρπάς ως υπεύθυνο άτομο για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, ο οποίος είναι και ένας από αυτούς που επιβλήθηκαν κυρώσεις στις ΗΠΑ. «Ο αντιεισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης ούτε καν τον κάλεσε…», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο Βελόπουλος έβαλε πλάτη στην κυβέρνηση»

Στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς σχολιάζοντας την παρέμβαση του Κυριάκου Βελόπουλου λίγα λεπτά πριν στη Βουλή παρατήρησε πως ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απέφυγε να κάνει αναφορά στην ουσία του σκανδάλου των υποκλοπών. Και συμπλήρωσε ότι αυτό συνέβη καθώς «ο κ. Βελόπουλος ήταν αυτός ο οποίος έβαλε πλάτη στην κυβέρνηση όταν άλλαξε τη σύνθεση της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ, τη στιγμή που συζητούσε για επιβολή προστίμου 100.000 στην ΕΥΠ». Χαρακτήρισε δε τον Κυριάκο Βελόπουλο ως έναν χρήσιμο σύμμαχο του Κυριάκου Μητσοτάκη στα δύσκολα και σε ειρωνικό ύφος του ευχήθηκε «καλή επιτυχία».

Τέλος ο Νάσος Ηλιόπουλος κατά την κύρια παρέμβασή του για την υπόθεση έκλεισε λέγοντας απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα: «να ξέρετε ότι δεν θα ξεμπερδέψετε, και πρώτος απ’ όλους δεν θα ξεμπερδέψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που νομίζει ότι αυτή η ιστορία έκλεισε. Δεν έχει κλείσει, η δημοκρατία δεν είναι πολυτέλεια».