Η ΑΕΚ, στο τελευταίο χρονικά ματς της τέταρτης αγωνιστικής της Super League, αντιμετώπισε τον Βόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο 100ο παιχνίδι του Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της, τον οποίο κέρδισε με 2-0 και πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον διαιτητή Φωτιά και τον Παπαδόπουλο στο VAR να… βάζουν φωτιά!

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο δεκάλεπτο είχε δύο πολύ καλές στιγμές με σουτ των Κοϊτά και Πινέδα, με τον Κόβατς στη δεύτερη περίπτωση να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση. Στο 22’ ήρθε τελικά το γκολ όταν ο Ρότα σέντραρε από τα δεξιά και ο Πιερό με κεφαλιά έκανε το 1-0, συνδυάζοντας με γκολ το ντεμπούτο του. Οι παίκτες του Βόλου διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του φορ της Ένωσης στη φάση, αλλά Φωτιάς και Παπαδόπουλος (VAR) έδειξαν σέντρα.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, ένα σουτ του Κοϊτά δεν ανησύχησε τον Κόβατς και στο 44’ ο Βόλος έχασε τεράστια ευκαιρία όταν από σέντρα του Φεράρι από τα αριστερά, ο Μεντιέτα (ίσως από θέση οφσάιντ) έκανε κακό τελείωμα μέσα από την περιοχή. Το ημίχρονο τελείωσε με μεγάλη ένταση ανάμεσα στους παίκτες και τους πάγκους των δύο ομάδων και τον Φωτιά να μοιράζει κάρτες. Μάλιστα το VAR τον κάλεσε να δει μία φάση με Πιερό και Μύγα για κόκκινη κάρτα, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε από μία κίτρινη.

Το δεύτερο μισό, ξεκίνησε με τον Βόλο να μπαίνει δυνατά, έχοντας ένα σουτ του Φεράρι στο 47′, με τον Στρακόσια να το αποκρούει. Στο 53′ η ΑΕΚ πέτυχε γκολ, με τον Κάλενς ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κοϊτά, το οποίο ακυρώθηκε διότι ο Πήλιος επηρέαζε τη φάση όπως έδειξε ο VAR.

Η «Ένωση» συνέχισε να πιέζει, αρχικά με τον Ελίασον, του οποίου το σουτ αποκρούστηκε και στη συνέχεια ο Κοϊτά την βρήκε στα πόδια του έπειτα από πάσα του Λιούμπισιτς και εκμεταλλευόμενος την κόντρα στον Καλογερόπουλο πέτυχε το 2-0 στο 62′.

Στο 75′ ο Αλμέιδα έβαλε φρέσκα πόδια στο ματς, αντικαθιστώντας τους Πινέδα (από τους καλύτερους του γηπέδου), Λιούμπισιτς και Ελίασον, με τους Περέιρα, Μάνταλο και Άμραμπατ, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη κατάσταση.

Στο 83′, ο Άλτμαν έκανε ένα φιλόδοξο σουτ, δίχως να απειλήσει τον Στρακόσια. Δύο λεπτά αργότερα, ο Άμραμπατ τόλμησε ένα περίτεχνο σουτ έστω κι από σπόντα, με τον Κόβατς να αντιδρά σωστά. Στο 89′ πήρε τα πρώτα λεπτά του με την «Ένωση» και ο Σωτήρης Τσιλούλης, στη θέση του εξαιρετικού Κοϊτά. Ο Κόμπα στο πρώτο λεπτό του επιπλέον χρόνου έκανε ένα άστοχο σουτ για τον Βόλο, με τον Κόντε στο πέμπτο να φτάνει μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Στρακόσια το απέτρεψε. Αυτές ήταν και οι τελευταίες καλές στιγμές στον αγώνα, με την ΑΕΚ να εξέρχεται νικήτρια από τη Νέα Φιλαδέλφεια και να περνά στην κορυφή της βαθμολογίας.