Τέσσερα χρόνια πριν παρασύρει με το αυτοκίνητο του το ζευγάρι και το 2 ετών μωρό τους στη Θέρμη, ο 46χρονος οδηγός είχε εμπλακεί και σε άλλο σοβαρό τροχαίο.

Ο κ. Λάζαρος περιγράφει αποκλειστικά στην κάμερα του Live News και τον Άγγελο Λαμπίδη την παράσυρση της μητέρας του πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης.

«Ένα μέτρο προτού ανέβει το πεζοδρόμιο, ήρθε ο άλλος και την χτύπησε».

Ο ίδιος οδηγός τότε, όπως και τώρα, οδηγούσε μεθυσμένος.

«Μας είχε πει η Τροχαία τότε ότι είχαν βρει ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του», δήλωσε ο κ. Λάζαρος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από το 2007 έως το 2020 ο 46χρονος είχε εντοπιστεί άλλες πέντε φορές να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.

Την έχει «στοιχειώσει»

Ήταν 6 Φεβρουαρίου του 2020 όταν η 77χρονη γυναίκα βρέθηκε στις ρόδες του 46χρονου, σήμερα, μεθυσμένου οδηγού. Από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε ένας ατελείωτος Γολγοθάς.

«Ήταν τέτοιο το χτύπημα, που διαλύθηκε ο ώμος. Ταλαιπωρούνταν για πάνω από ένα χρόνο», είπε ο Λάζαρος, γιος της 77χρονης.

Σύμφωνα με τον γιο της 77χρονης, ο οδηγός δεν προσπάθησε ποτέ να επικοινωνήσει μαζί τους. Δεν επιχείρησε ποτέ να ζητήσει συγνώμη ή να ενδιαφερθεί για την υγεία της γυναίκας που είχε χτυπήσει με το αυτοκίνητό του, ενώ η 77χρονη παλεύει ως και σήμερα με τους εφιάλτες της.

«Έχει πόνους και πολλές φοβίες. Κάνει τον κύκλο για να μην περάσει από το σημείο και θυμηθεί το χτύπημα».

Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση υγείας του ζευγαριού

Μετά την τραγική κατάληξη στην δεύτερη εγκυμοσύνη της γυναίκας που παρασύρθηκε στην Θέρμη, το 2 ετών αγοράκι της, που είχε ευτυχώς τραυματιστεί ελαφρά, πήρε εξιτήριο και βρίσκεται πια στην αγκαλιά των παππούδων του χωρίς να γνωρίζει τί συμβαίνει με τους γονείς του και τους αναζητά.

Την ώρα που το ζευγάρι συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου, οι Αρχές εξετάζουν το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες που βρίσκονται κοντά στο σημείο της παράσυρσης αναλύοντας καρέ – καρέ τον τρόπο που κινήθηκε με το όχημά του ο 46χρονος.

«Όταν έμαθα για το νέο τροχαίο, σοκαρίστηκα. Μακάρι οι άνθρωποι να τα καταφέρουν. Η μάνα μου είχε άγιο», πρόσθεσε ο γιος της 81χρονης, σήμερα, γυναίκας.

Ο οδηγός βρίσκεται πλέον στη φυλακή, έχοντας κριθεί προφυλακιστέος για την πράξη του. Για μία ακόμα φορά δεν παραδέχεται ότι ήταν πίσω από το τιμόνι μεθυσμένος, ούτε αντιλαμβάνεται το κακό που έχει προκαλέσει.

«Οι γιατροί φοβούνται για πνευμονικό οίδημα»

Ο Αντώνης Κιργιάκο, ξάδελφος της 34χρονης, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση.

«Η κατάσταση της υγείας τους είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Τα πνευμόνια της γυναίκας έχουν μαζέψει υγρά και οι γιατροί φοβούνται μην κάνει κάποιο πνευμονικό οίδημα. Σοβαρά είναι και ο πατέρας, έχει κρανιοεγκεφαλικά τραύματα. Δεν δίνουν πιθανότητες να ξυπνήσουν σήμερα ή αύριο οι γιατροί. Είναι επιφυλακτικοί αλλά κάνουν ότι καλύτερο μπορούν».

Στην εκπομπή μίλησε και ο Κωνσταντίνος Παπάζογλου, δικηγόρος της οικογένειας.

«Ο λόγος που προφυλακίστηκε ο οδηγός είναι πως με τον νέο νόμο του 2019 έδωσε την δυνατότητα να του προσάψουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία».