Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού το προσεχές διάστημα. Ήδη από την Τρίτη αναμένεται να έχουμε μπόρες, βροχές και καρά τόπους ισχυρές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τμήματα, στα Επτάνησα και στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι καλύτερος.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 26-30 στα ηπειρωτικά, στους 22-26 στα βόρεια, ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 28-30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ, όπως και στο Αιγαίο όπου θα φτάσουν τα 6 μποφόρ τοπικά.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης και πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 4-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 5-6 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό της υπόλοιπης εβδομάδας δείχνουν ότι θα έχουμε αρκετές βροχές στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας. Από την Τετάρτη αναμένουμε βροχές και στην Αττική.

Ακόμα και στις περιοχές που δε θα βρέξει θα έχουμε έντονη συννεφιά με τον ήλιο να μας αποχαιρετά τουλάχιστον για μερικές ημέρες.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 18/09

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), τις Σποράδες και την Εύβοια άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 19/09

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 20/09

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.