Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ρόδο – Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Μαριτσά της Ρόδου

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση στα Μαριτσά Ρόδου.

Στο σημείο επιχείρησαν 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου της 11ης ΕΜΟΔΕ και 20 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, οι εθελοντικές ομάδες του νησιού, μετέβησαν επίσης στο σημείο πολύ γρήγορα, ενώ εθελοντές και μηχανήματα βαρέου τύπου πήραν αμέσως θέση μάχης, για να αποκόψουν το επικίνδυνο μέτωπο της φωτιάς και να μην προχωρήσει σε κατοικημένες περιοχές.

.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κλήθηκαν ενισχύσεις από την Κρήτη, την Σάμο και την Αθήνα, ενώ στα κινητά των κατοίκων ήχησε το 112 καλώντας τους σε ετοιμότητα.

Διακοπή δρομολογίων από και προς το λιμάνι της Ακαντιάς

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ρόδου ανέφερε πως διακόπτονται δρομολόγια που εκτελούνται με τα mini bus από και προς το λιμάνι της Ακαντιάς.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Διακόπηκαν προσωρινά τα δρομολόγια που εκτελούνται με τα mini bus προς και από το λιμάνι της Ακαντιάς, προκειμένου τα οχήματα να διατεθούν για την άμεση μεταφορά επιπλέον πυροσβεστών στη φωτιά που ξέσπασε μεταξύ Παστίδας και Μαριτσών. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την επαναδρομολόγηση των λεωφορείων».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.