Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, έσπευσε να αποκαταστήσει την αλήθεια, χαρακτηρίζοντας την είδηση ψευδή και ανυπόστατη. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το περιστατικό αυτό έλαβε χώρα στις 4, 5 και 6 Ιουνίου 2023, και τόσο η Εισαγγελία Πειραιά όσο και ο Δήμος έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα.

Σε επικοινωνία του Δημάρχου με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, Θεόδωρο Σακελλαρόπουλο, επιβεβαιώθηκε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είχε ήδη αντιμετωπιστεί. Ο κ. Μαραγκάκης τόνισε ότι η αναδημοσίευση της είδησης με σημερινή ημερομηνία αποτελεί ανεύθυνη διασπορά ψευδών ειδήσεων, η οποία προκαλεί φόβο και ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Ο Δήμαρχος καταδίκασε τις επικοινωνιακές τακτικές ορισμένων ιστοσελίδων που προωθούν παραπλανητικές ειδήσεις, επισημαίνοντας τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορούν να προκαλέσουν τέτοιου είδους φήμες. «Πρόκειται για μια επικίνδυνη και άκρως ανεύθυνη διασπορά ψευδών ειδήσεων», ανέφερε, καλώντας τους πολίτες να μην αναπαράγουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και να ενημερώνονται μόνο από έγκυρες πηγές.

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του, με στόχο την προστασία της δημόσιας ενημέρωσης και της κοινωνικής ηρεμίας. Οι αρχές παραμένουν σε επαγρύπνηση για την αποτροπή της εξάπλωσης παρόμοιων ψευδών ειδήσεων στο μέλλον.