Κατοίκοι και φορείς Αποκόρωνα αντιδρούν στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς εκφράζουν την ανησυχία τους για τις σοβαρές περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις που θα έχει το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Χανίων-Δαμάστας, το οποίο περιλαμβάνει την εγκατάσταση 269 πυλώνων ύψους 33 μέτρων.

Το Συντονιστικό Φορέων Αποκόρωνα, που δημιουργήθηκε με στόχο την προστασία της περιοχής από τις ενεργειακές επενδύσεις, αντιδρά έντονα στην εγκατάσταση πυλώνων υψηλής τάσης και ανεμογεννητριών στα βουνά του Αποκόρωνα και των Σφακίων.

Το Συντονιστικό επισημαίνει πως η υλοποίηση του έργου θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον και την τοπική οικονομία, ειδικά στις περιοχές βιοποικιλότητας και καταφυγίων άγριας ζωής. Οι κάτοικοι αντιτίθενται στο σχέδιο, υποστηρίζοντας ότι δεν θα εξασφαλίσει φθηνή ενέργεια για τον λαό, αλλά θα ευνοήσει επιχειρηματικούς ομίλους. Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων προειδοποιεί επίσης για τις επιπτώσεις στην υγεία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Το Συντονιστικό καλεί τους κατοίκους και τους φορείς να αντισταθούν δυναμικά, οργανώνοντας συνελεύσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, και να απαιτήσουν εναλλακτικές λύσεις που θα προστατεύουν το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.