Καρπενήσι: Καθυστέρηση στην Παράδοση του Κολυμβητηρίου λόγω Ζητημάτων Ασφαλείας

Η καθυστέρηση στην παράδοση του κολυμβητηρίου αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα για τη δημοτική αρχή, με τον δήμαρχο Καρπενησίου Χρήστο Κακαβά να εξηγεί πως η ασφάλεια των πολιτών είναι η κύρια προτεραιότητα.

Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύρια ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση, αλλά σύμφωνα με τις μελέτες των μηχανικών και τις επιτόπιες επιθεωρήσεις, κρίθηκε αδύνατο να ανοίξει λόγω σοβαρών προβλημάτων στη στέγη του κολυμβητηρίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρεπνησίου, η μικρή στέγη, καθώς και ένα τμήμα της κύριας στέγης, αντιμετωπίζουν δομικά προβλήματα και απαιτούν άμεση αντικατάσταση. Η δημοτική αρχή, έχοντας ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή, προχώρησε σε επαφές με τα αρμόδια υπουργεία και κατάφερε να εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδοτήσεις για την αντικατάσταση της στέγης και τη βελτίωση των υποδομών του κολυμβητηρίου, όπως το δίκτυο ανακυκλοφορίας νερού και αέρα.

Η νέα χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αθλητισμού ανέρχεται στις 550.000 ευρώ, γεγονός που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση του έργου με ασφάλεια. Ο δήμαρχος τόνισε ότι η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη και δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί θέματα ασφαλείας. Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι από το νέο έτος, το κολυμβητήριο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει ξανά, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους δημότες και τους αθλητές της πόλης, καθώς και σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.