Η Παύλιανη λέει ΟΧΙ στον υδροηλεκτρικό σταθμό

Το πρωί της Κυριακής, 15 Σεπτεμβρίου, στην Παύλιανη Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πρωτοβουλία των κατοίκων, ενάντια στην κατασκευή μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού στην περιοχή.

Η διαδήλωση ξεκίνησε στις 11:00 π.μ., στην είσοδο του Πάρκου Παύλιανης, και συγκέντρωσε πλήθος πολιτών από την τοπική κοινότητα, καθώς και άλλους ευαισθητοποιημένους κατοίκους της περιοχής.

Με κεντρικό σύνθημα «Η Παύλιανη λέει ΟΧΙ στο υδροηλεκτρικό – Να σταματήσουν τώρα τα έργα!», οι διαδηλωτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατασκευή του σταθμού και τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες τόνισαν πως το έργο αυτό απειλεί τη βιοποικιλότητα της Παύλιανης, με το ιδιαίτερο φυσικό της τοπίο να κινδυνεύει να υποστεί σημαντικές αλλαγές και καταστροφές.

Η ειρηνική διαμαρτυρία περιελάμβανε πορεία, κατά την οποία οι πολίτες κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς τις αρμόδιες αρχές. Οι κάτοικοι υπογράμμισαν την ανάγκη να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, το οποίο θεωρείται από τα πιο πολύτιμα στην κεντρική Ελλάδα.

Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει την αντίθεσή τους στο έργο, τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου σταματήσουν οι εργασίες. Προγραμματίζονται νέες δράσεις και διαμαρτυρίες στο προσεχές διάστημα, με τους κατοίκους να δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την προστασία του τόπου τους.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.