Daniel: Συλλαλητήριο στον Παλαμά Καρδίτσας για αποκατάσταση και πλήρη αποζημίωση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία του Παλαμά στην Καρδίτσα, με τη συμμετοχή πλήθους κατοίκων και φορέων της περιοχής.

Το συλλαλητήριο έγινε με αφορμή τις τραγικές συνέπειες που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η περιοχή έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες από τον Daniel. Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για αποκατάσταση, οι κάτοικοι δηλώνουν πως η περιοχή παραμένει απροστάτευτη μπροστά στον κίνδυνο νέων πλημμυρών.

Σύμφωνα με τους ομιλητές, βασικά προβλήματα όπως η αποκατάσταση των αναχωμάτων και η αποζημίωση των αγροτών δεν έχουν αντιμετωπιστεί επαρκώς. Οι πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφοι αναφέρουν ότι οι αποζημιώσεις που δόθηκαν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική ζημιά, ενώ πολλά σπίτια και αγροτικές υποδομές παραμένουν κατεστραμμένα.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, τόνισε την ανάγκη άμεσων και ουσιαστικών λύσεων ώστε οι κάτοικοι να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους στα χωριά τους. Επίσης, κατέκρινε τυχόν σχέδια αλλαγής καλλιεργειών που, όπως υποστηρίζει, εξυπηρετούν μόνο επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν πλήρη αποζημίωση για τις καταστροφές και άμεση δράση για την αποκατάσταση των υποδομών, ενώ προειδοποιούν για συνέχιση των κινητοποιήσεων αν δεν υπάρξουν άμεσες λύσεις από την κυβέρνηση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.