Σταθερά στην πρώτη θέση παραμένει η Νέα Δημοκρατία, με το ΠαΣοΚ να είναι ξεκάθαρα δεύτερο, την ώρα που η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου έχει προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Η κοινωνική δυσαρέσκεια

Παράλληλα, η μέτρηση αποτυπώνει μία εικόνα κοινωνικής δυσαρέσκειας, καθώς το 85% δηλώνει ότι βλέπει τις τιμές να αυξάνονται και το 48% ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ δεν θα βοηθήσουν καθόλου τις οικογένειές τους.

Τι λέει η μέτρηση για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με την εσωκομματική αναμέτρηση στο ΠαΣοΚ, προβάδισμα 5,6 μονάδων από τον Χάρη Δούκα κατέγραψε η δημοσκόπηση για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ βρήκε την Άννα Διαμαντοπούλου στο 17,2% και τον Παύλο Γερουλάνο στο 9,4%. Μάλιστα, η έρευνα δείχνει τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ να επικρατεί απέναντι όλων στο σενάριο του β’ γύρου.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμα υποψήφιοι η Alco ζήτησε από τους πολίτες που δήλωσαν ψηφοφόροι του κόμματος να πουν αυθόρμητα (δηλαδή χωρίς λίστα) με ποιον θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει το ποσοστό του. Ο Στέφανος Κασσελάκης επικρατεί με 31%, ακολουθούν με 15% οι αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα και ο Σωκράτης Φάμελλος καταγράφηκε στο 9%. Ακολουθούν οι αναφορές στον Νίκο Παππά (7%) και στον Παύλο Πολάκη, στο 6%.

Δείτε την έρευνα: