Τον τρίτο τόμο του «ΛΕΞΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ» του διακεκριμένου καθηγητή κ. Γεώργιου Μπαμπινιώτη προσφέρει αυτή την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου το ΒΗΜΑ.

Η έκδοση που ξεχώρισε στις επιλογές των αναγνωστών από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της αποτελεί έναν μοναδικό γλωσσολογικό θησαυρό.

Περιλαμβάνει τις λέξεις που απαιτούν βαθύτερη γνώση της ελληνικής γλώσσας, λέξεις πιο δύσκολες από όσες χρησιμοποιούμε συνήθως, λόγιας ή λογιότερης προέλευσης που όμως είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τη σημασία, την ετυμολογία και την προέλευσή τους για να μπορέσουμε να κάνουμε τον λόγο μας ποιοτικό και να εντυπωσιάσουμε τους συνομιλητές μας.

Ένα απαραίτητο εργαλείο για τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους αλλά και όσους χρησιμοποιούν δημόσιο λόγο ή θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Εκτός από τα επιλεγμένα λήμματα της Νέας Ελληνικής το λεξικό δίνει έμφαση στα παραδείγματα χρήσης των λέξεων, στις λεξικές συνάψεις, δηλαδή με ποιες άλλες λέξεις εμφανίζεται μαζί στον λόγο μια λέξη, τις ετυμολογικές πληροφορίες τα παραθέματα από τη νεοελληνική γραμματεία και τα σχόλια που συμβάλλουν στην πληρέστερη κατανόησή τους.

Ο τρίτος τόμος (από το Λ έως το Π) συμπληρώνει την σειρά που προσφέρει το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και η οποία στο σύνολό της αποτελείται από τέσσερις σκληρόδετους τόμους.

«ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ» του καθηγητή κ. Γεώργιου Μπαμπινιώτη παρέχει τα εφόδια ενός πλούσιου λεξιλογικού οπλισμού και όπως σημειώνει και ίδιος «στην πραγματικότητα, είναι ένα εξειδικευμένο χρηστικό λεξικό εμπλουτισμού τής γλωσσικής συγκρότησης των ομιλητών τής ελληνικής γλώσσας».

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με το ΒΗΜΑ

«ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ».