Ο Λάκης Λαζόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην πρεμιέρα της τηλεοπτικής εκπομπής, «Buongiorno», και σχολίασε την επιστροφή του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» στο Mega, μετά από 21 χρόνια. Παράλληλα, μίλησε στην παρουσιάστρια, Φαίη Σκορδά, για τη σάτιρα, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

«Δεν το «έχω» ποτέ με τα χρόνια. Τον χρόνο τον «έχω» με το τι έκανα. Το μοιράζω με το πόσο ωραία και πόσο δυσάρεστα το πέρασα. Δεν πιστεύω ότι η κριτική θα με διορθώσει. Αυτό που έκανα το έκανα. Τι θα πει λάθος; Η πολιτική ορθότητα από ένα σημείο και μετά ουσιαστικά απαγορεύει στους ανθρώπους να γελάνε», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Εν συνέχεια αναφέρθηκε στον σάλο που ξέσπασε μετά τη μίμηση του Nemo, νικητή της φετινής Eurovision, από τον Μάρκο Σεφερλή. «Ο σχολιασμός είναι ελεύθερος για τον καθένα και δεν μπορεί να απαγορευτεί. Αλλά και το θέμα της ζωής είναι ελεύθερο για τον καθένα. Δεν είμαστε αυτό που γεννιόμαστε, αλλά αυτό που νιώθουμε. Αν νιώθει έτσι ο άνθρωπος, αυτό πρέπει να ακολουθήσει», εξήγησε ο ίδιος.

«Η εποχή ξεπερνάει κάποιους σχολιασμούς. Δεν θεωρώ ξεπερασμένο τον Σεφερλή. Αλλά το να σχολιάσεις ένα τρόπο ζωής καινούργιο που έρχεται, μπορείς να πεις με άλλο τρόπο, αλλά ο καθένας με δικά του μέσα. Δεν «φιλτράρω» καθόλου αυτά που λέω, γιατί να μην τα κάνω και τώρα; Ήταν αυτά που έλεγε ο κόσμος και αντέγραφα αυτά που έλεγε», σημείωσε ο Λάκης Λαζόπουλος.

Η επιστροφή του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ»

«Βέβαια, μπορεί να υπάρξει και σήμερα, η σάτιρα του «Αλ Τσαντίρι». Η σάτιρα πρέπει να προκαλεί αντιδράσεις. Πρέπει το κοινό να σκεφτεί, να είναι σε ένταση, να διαφωνεί με τον καλλιτέχνη», επεσήμανε ο καλλιτέχνης για την τηλεοπτική του επιστροφή στο Mega μετά από 21 χρόνια.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «δεν επιστρέφω εγώ, επιστρέφει η τηλεόραση. Επιστρέφει το MEGA, γιατί το κανάλι μου δίνει τη δυνατότητα να ξαναβγώ. Αν δεν έχει αλήθεια το Αλ Τσαντίρι, δεν θα επιβιώσει».

Ο Λάκης Λαζόπουλος για την πολιτική

Ακόμη, ο ηθοποιός σχολίασε πως ο Στέφανος Κασσελάλης δεν έπαιξε κάποιο σημαντικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή, τοποθετήθηκε για την κριτική που δέχτηκε, πως κομματοποίησε την εκπομπή του.

«Εκείνη τη στιγμή στη χώρα η Νέα Δημοκρατία είχε 18%. Ή θα πηγαίναμε ακροδεξιά ή θα πέρναγε η ιστορία από κάπου πιο προοδευτικά. Το ΚΚΕ δεν ήθελε ποτέ να κυβερνήσει. Από εκεί και πέρα η ιστορία πέρναγε και ο κόσμος έψαχνε να βρει μία λύση σε ένα άνθρωπο. Εάν η χώρα πήγαινε ακροδεξιά, αυτή τη στιγμή δεν θα είχαμε συνέλθει. Πίστεψα ότι ο κόσμος πέρναγε μέσα από τη λογική του Αλέξη Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά.