5 το πρωί: Νεκροί από την κακοκαιρία Boris – Πυροβολισμοί κοντά στον Τραμπ – Ατυπο debate στο ΠαΣοΚ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου σήμερα και μπορεί η θερμοκρασία να έχει μια αισθητή πτώση, το πολιτικό θερμόμετρο όμως χτυπάει κόκκινο! Το Σαββατοκύριακο μάς απασχόλησε η παρουσία του Νίκου Παππά στη ΔΕΘ στην σκιά των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠαΣοΚ με τους υποψηφίους να επιδίδονται σε ένα άτυπο debate.

1

Φονική η κακοκαιρία Boris - Πόλεις βρίσκονται κάτω από το νερό

  • Σαρώνει την κεντρική και ανατολική Ευρώπη: Στο έλεος της κακοκαιρίας Boris βρίσκεται η κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ρουμανία, ενώ στην Τσεχία αγνοούνται άλλοι τέσσερις. Παράλληλα, πλήθος περιοχών βρίσκονται κάτω από τη στάθμη του νερού.
  • Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πόλεις και χωριά: Η κακοκαιρία Boris έχει αφήσει πίσω της πολλά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, ενώ σε αρκετά σημεία έχουν διακοπεί και οι συνδέσεις της κινητής τηλεφωνίας.
  • Δίχως τέλος τα έντονα καιρικά φαινόμενα: Όπως επισημαίνουν οι μετεωρολογικές αρχές και τη Δευτέρα αναμένονται νέες βροχοπτώσεις, που θα επιδεινώσουν την κατάσταση στις ίδιες χώρες.
2

Ενωτικό πνεύμα στο ΠαΣοΚ, αλλά με αιχμές

  • Υπέρ της ενότητας: Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠαΣοΚ κινούνται συλλογικά σε ένα κλίμα ομόνοιας και χωρίς μεγάλες αντιπαραθέσεις, όπως φάνηκε στην ανοιχτή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που διεξήχθη την Κυριακή στο ΣΕΦ με τις ομιλίες όλων των υποψηφίων.
  • Αιχμές Δούκα: Ο δήμαρχος Αθηνών, αν και σε γενικές γραμμές, στην ομιλία του προσπάθησε να μιλήσει για τη σύμπνοια που διέπει το ΠαΣοΚ, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Όπως ο ίδιος επεσήμανε στην ομιλία του, δε έπρεπε το κόμμα «να βολεύεται στην τρίτη θέση και να αυξάνει κατά 1 ή 2 τις μονάδες του, τη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία χάνουν 8 και 10 μονάδες».
  • Βολές Ανδρουλάκης για όσους «δεν ψάχνουν τον «πρωθυπουργίσιμο»»: «Διαχειρίσιμος δεν ήμουν και δεν θα γίνω γιατί λογοδοτώ πάντα στον ελληνικό λαό και στα μέλη της παράταξης», σημείωσε ο νυν πρόεδρος του κινήματος. Την ίδια στιγμή, ο Παύλος Γερουλάνος ζήτησε από τους ψηφοφόρους την ευθύνη για να ηγηθεί στο ΠαΣοΚ, η Άννα Διαμαντοπούλου ισχυρίστηκε πως μεγαλώνοντας το κόμμα, θα δυναμωθεί και η χώρα. Από την πλευρά τους, η Νάντια Γιαννακοπούλου ισχυρίστηκε πως η εκλογή του υποψηφίου θα κρίνει το μέλλον του κόμματος ο Μιχάλης Κατρίνης έθεσε το ζήτημα της σύγκρουσης του Κινήματος με τα συμφέροντα.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Συνεχίζεται η τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ

  • Ο Νίκος Παππάς στη ΔΕΘ: «Δεν υπάρχει θέμα διαγραφής Κασσελάκη, ούτε κώλυμα στην εκ νέου υποψηφιότητά του», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από το Βελλίδειο όπου βρέθηκε εκπροσωπώντας το κόμμα μετά τις εξελίξεις με τον Στέφανο Κασσελάκη.
  • Η αναφορά του Νίκου Παππά στα Τέμπη: Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε ερώτηση που του του έθεσε tovima.gr, σχετικά με το δυστύχημα των Τεμπών σημειώνοντας πως «το μπάζωμα έγινε με λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης».
  • Η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη: Ο έκπτωτος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακάλεσε το πληρεξούσιο προς τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, καθώς όπως σημείωσε στην ανακοίνωσή του «δεν έχει πλέον πληροφόρηση από τα όργανα του κόμματος για ενέργειες και αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά και διαχειριστικά θέματα του κόμματος».
4

Η Γερμανία βάζει «μπλόκο» στο μεταναστευτικό

  • Από σήμερα υψώνει τείχος το Βερολίνο: Από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχύ η αιφνιδιαστική απόφαση της Γερμανίας να επανεισαγάγει ελέγχους στα χερσαία σύνορα της χώρας.
  • Το πρόβλημα Σένγκεν: Η Γερμανία ανήκει στη ζώνη Σένγκεν, καθώς και οι χώρες με τις οποίες συνορεύει, όπου η ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων είναι καθημερινότητα, εμποδίζοντας έτσι τους ελέγχους για τους παράτυπους μετανάστες. Παράλληλα, η τελευταία αναθεώρηση των κανονισμών της επιτρέπει σε μία χώρα να κλείσει τα σύνορά της μόνο για έξι μήνες.
  • Οι πιέσεις που δέχεται ο Σολτς: Ο σοσιαλδημοκρατικός καγκελάριος δέχεται αυξημένες πιέσεις από τρεις πλευρές, τους δεξιούς Χριστιανοδημοκράτες, την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), καθώς και από νέο αριστερό κόμμα BSW της Ζάρα Βάγκενκνεχτ.
5

Νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ;

  • Τι συνέβη; Πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στο γήπεδο γκολφ του Ντόναλν Τραμπ. Την ίδια στιγμή, ο υποψήφιος πρόεδρος βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και έπαιζε γκολφ.
  • Ποια είναι η κατάστασή του; Όπως αναφέρουν όλες οι ανακοινώσεις, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «σώος και αβλαβής», καθώς και η σωματική του ακεραιότητα δεν τέθηκε σε κανέναν κίνδυνο.
  • Τι ερευνά το FBI: Σύμφωνα με ανακοίνωση του FBI, για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα ως «φερόμενη απόπειρα κατά του πρόεδρου των Ρεπουμπλικάνων». Παράλληλα, έχει γίνει ήδη μία σύλληψη ενός υπόπτου, ο οποίος φαίνεται πως σχετίζεται με το συμβάν.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.