Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το πρώτο εφετινό ντέρμπι της Super League, καθώς ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Αποτέλεσμα που δεν συνάδει με τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δυο ομάδες, με τους Μπαρτολομέι Ντραγκόφσκι και Ντομινίκ Κοτάρσκι να αποδεικνύουν τα προσόντα τους.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, το παιχνίδι έγινε μονόλογος για τους γηπεδούχους. Ο Ντραγκόφσκι έκανε την πρώτη σπουδαία επέμβαση στο 11’, όταν σταμάτησε το πλασέ στην κίνηση του Στέφαν Σβαμπ, έπειτα από ωραία συνεργασία των Γιάννη Κωνσταντέλια και Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα. Τρία λεπτά αργότερα, έπειτα από την πίεση που άσκησαν οι «ασπρόμαυροι», ο Φεντόρ Τσάλοφ μάλλον βιάστηκε να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής – στην αγκαλιά του Ντραγκόφσκι.

Ο επιθετικός οίστρος του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε, με την προβολή του Τσάλοφ (18’), έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια ενώ – και σε φάση και πάλι από τα αριστερά – ο Κωνσταντέλιας πλάσαρε άστοχα στο 24’. Σε όλο αυτό το διάστημα, οι «πράσινοι» είχαν να επιδείξουν μόνο ένα σουτ του Τετέ (18’) που δεν ανησύχησε τον Κοτάρσκι.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν από το ημίωρο κι έπειτα να «παγώσουν» το ρυθμό, να μην απειληθούν και, μάλιστα, να χάσουν στο 45’ μια απίθανη ευκαιρία. Ο Φακούντο Πελίστρι σούταρε πολύ ψηλά όντας αφύλαχτος στο ύψος του πέναλτι, έπειτα από τρομερή ενέργεια του Φώτη Ιωαννίδη που εφόρμησε από τα αριστερά, ξεπέρασε την αντίσταση των Τόμας Κεντζιόρα και Σβαμπ, κι έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Ουρουγουανό εξτρέμ.

Τετέ (46’) και Σβαμπ (50’) ήταν οι πρώτοι που απείλησαν στο δεύτερο ημίχρονο, όμως γρήγορα το ματς πήγε σε σετ ρυθμό. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 68’ για να… ανάψουν και πάλι τα αίματα. Ο Κοτάρσκι, αρχικά, σταμάτησε το διαγώνιο πλασέ του Τετέ ενώ στην αντεπίθεση ο Ντραγκόφσκι έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το φαλτσαριστό σουτ του Σβαμπ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε την έκπληξη ρίχνοντας στη «μάχη» τον Μπουάνα Αλί Σαμάτα, χωρίς όμως να πάρει κάτι από τον παροπλισμένο Τανζανό επιθετικό.

Παρά τις αλλαγές, το ματς φάνηκε να «σβήνει», μέχρι που φτάσαμε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Κοτάρσκι να δείχνει τα αντανακλαστικά του στο γυριστό του Ιωαννίδη, έπειτα από τη σέντρα του Γουίλιαν Αράο. Με αυτό το 0-0, ο ΠΑΟΚ υπέστη την πρώτη του απώλεια βαθμών για τη φετινή Super League, ωστόσο κράτησε τον Παναθηναϊκό σε απόσταση πέντε βαθμών, με την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο να καταφέρνει να φύγει αλώβητη από μία πολύ δύσκολη έδρα.