Σπουδαία νίκη για τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ»! Σε ένα ματς με πλούσιες συγκινήσεις, οι Κρητικοί επικράτησαν με 3-2 του Άρη πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς.

Πώς ξεκίνησαν

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με τον Χριστογεώργο στην εστία, τους Χατζηθεοδωρίδη, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλο και Γκονθάλεθ τετράδα στην άμυνα, τους Αποστολάκη και Μπαΐνοβιτς στον άξονα, τους Νους και Σενγκέλια στα δύο άκρα και τον Φούντα πίσω από τον προωθημένο Γιουνγκ.

Για τον Άρη ο Κουέστα ήταν στο τέρμα, με τους Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Φρίντεκ να είναι στην άμυνα και τους Νταρίντα και Σιφουέντες στον άξονα. Ντιαντί και Σίστο ήταν στα άκρα της επίθεσης και ο Γκαρθία πίσω από τον Μορόν.

Ανώτερος ο ΟΦΗ, προβάδισμα από τη βούλα

Καλύτερος ήταν ο ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο αν και αυτός που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ ήταν ο Άρης όταν στο 6’ το διαγώνιο σουτ του Σίστο σταμάτησε στο δοκάρι. Φούντας και Γιουνγκ απείλησαν στα επόμενα λεπτά για τους γηπεδούχους οι οποίοι κέρδισαν πέναλτι στο 18’ για μαρκάρισμα του Μοντόγια στον Νους. Ο Γιουνγκ το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0 στο 21’.

Μετά το γκολ ο ρυθμός στο ματς έπεσε κάπως και ουσιαστικά η μοναδική ευκαιρία του ματς μέχρι την ανάπαυλα ήταν στο 39’. Ο Νους, που έκανε τα πάντα για τον ΟΦΗ στο πρώτο μέρος, συνδυάστηκε με τον Φούντα ο οποίος νικήθηκε όμως στο τετ α τετ από τον Κουέστα και το σκορ δεν άλλαξε.

Ευκαιρία και γκολ ο ΟΦΗ, ζωντανός με Μορόν ο Άρης

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης ήταν πιο δραστήριος και είχε τρεις τελικές στα πρώτα λεπτά με τον Μορόν, αλλά και πάλι ο ΟΦΗ βρήκε δίχτυα. Στο 57’ συγκεκριμένα, ο Σενγκέλια εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Λαμπρόπουλος με κεφαλιά έκανε το 2-0. Στο 65’ ο Άρης απείλησε με τον Σαβέιρο και ένα λεπτό μετά κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Χατζηθεοδωρίδη, με τον Μορόν να εκτελεί εύστοχα και να γράφει το 2-1.

Το «καθάρισε» ο Σαλσέδο

Στο 72’ ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση όταν από εκτέλεση φάουλ του Μόντσου, ο Φαμπιάνο από εξαιρετική θέση αστόχησε με κεφαλιά. Στο 80’ ο Σαβέριο έστειλε την μπάλα λίγο έξω με πλασέ και δύο λεπτά μετά από ασίστ του Σενγκέλια ο Σαλσέδο στο ντεμπούτο του έκανε το 3-1 με τρομερό σουτ και φάνηκε να τελειώνει το ματς.

Ο Χατζηθεοδωρίδης όμως έκανε νέο πέναλτι, αυτή τη φορά με τράβηγμα στον Μορόν ο οποίος εκτέλεσε και πάλι εύστοχα για το 3-2 στο 88’. Ο Άρης πίεσε στα τελευταία λεπτά για την ισοφάριση, είχε δεύτερο δοκάρι με τον Ζαμόρα στις καθυστερήσεις, αλλά ο ΟΦΗ κράτησε την σπουδαία νίκη.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Δέλλας): Χριστογεώργος, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Γκονθάλεθ, Αποστολάκης (Κουτενάκης 78΄), Μπαΐνοβιτς, Φούντας (Μπάκιτς 73΄), Νους (Σαλτσέδο 73΄), Σενγκέλια (Ριέρα 90’+1), Γιουνγκ (90΄+1 Καραχάλιος).

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο (Βέλεθ 73΄), Μοντόγια, Σιφουέντες (Σαμόρα 89΄), Νταρίντα (Μόντσου 65΄), Μανού Γκαρθία, Σίστο (Φετφατζίδης 65΄), Ντιαντί (Σαβέριο 46΄), Μορόν