Πέθανε στην Κύθνο, ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, το όνομά του οποίου έγινε ευρύτερα γνωστό από την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24, ο π. Εισαγγελέας πέθανε μετά από καρδιακό επεισόδιο την Παρασκευή (13/09) και ενώ βρισκόταν στο νησί όπου διατηρούσε εξοχική κατοικία. Η κηδεία του έγινε στην Κύθνο.

Εκτός από την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» ο Διώτης ο πρώην εισαγγελέας ασχολήθηκε και με πολλές άλλες σημαντικές ποινικές υποθέσεις όπως η υπόθεση του ΕΛΑ, η αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone Κωνσταντίνου Τσαλικίδη που συνδέθηκε με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Επιλέον αξίζει να σημειωθεί ότι διετέλεσε επικεφαλής του ΣΔΟΕ και ότι βρέθηκε κατηγορούμενος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Σε δεύτερο βαθμό, αθωώθηκε από την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία για την οποία αρχικά είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη.

Ποιος ήταν ο Ιωάννης Διώτης

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1955 και σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή του, το 1980, ιδιώτευσε ως δικηγόρος και το 1985 εισήλθε στο δικαστικό σώμα. Υπηρέτησε ως Εισαγγελικός Πάρεδρος Αθηνών, ως Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών στην Αμαλιάδα και την Αθήνα, ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών καθώς και ως Αντιεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2010, οπότε και αποχώρησε από το δικαστικό σώμα.