Αλλάζει ραγδαία ο καιρός  καθώς γίνεται αισθητό το πέρασμα από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο με πτώση της θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά και εκτεταμένη βοχόπτωση. Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «αλλάζει η κατάσταση για να μας θυμίσει πως (πρέπει να) είναι ο φθινοπωρινός καιρός».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κολυδάς αναφέρει ότι «για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, οι προβλεπόμενες τιμές της θερμοκρασίας θα βρίσκονται κάτω από τις κανονικές τιμές». Και προσθέτει ότι είχαμε συνηθίσει για περισσότερο από ένα τρίμηνο θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

«Η «κυριαρχία» του μπλε στον Ευρωπαϊκό Νότο εμφανής και αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν υπήρχε η βίαια εισβολή του Boris στην Ανατολική Ευρώπη με τις ψυχρές μάζες να εισβάλλουν στα δυτικά τμήματα του ανώτερου χαμηλού» συμπληρώνει ο ίδιος.

«Βλέπετε η φύση καμμιά φορά, έστω και με βίαιο τρόπο, προσπαθεί να ισορροπήσει την κατάσταση. Η προσοχή μας τις επόμενες ημέρες στα χαμηλά που έρχονται από κεντρική Μεσόγειο» καταλήγει ο κ. Κολυδάς.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση της ΕΜΥ, κατά την διάρκεια της ημέρας οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τμήματα της ανατολικής χώρας τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Τσατραφύλλιας: Έρχονται πολλές βροχές

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας από την πλευρά του σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει ότι μπαίνοντας σιγά σιγά στο φθινόπωρο, πέραν της πτώσης της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες «που θα μας αναγκάσει να επιστρατεύσουμε ζακετούλα», θα έχουμε και μπόλικες βροχές, κυρίως από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή.