Στην εσωκομματική πυρά η ΔΕΘ Παππά

Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στη ΔΕΘ χωρίς αρχηγό αλλά με μεταβατικό πρόεδρο ΚΟ λόγω και της εκλογής προέδρου, πέρυσι και φέτος

Η παρουσία του Νίκου Παππά στη ΔΕΘ, όπως φάνηκε ξεκάθαρα και στην κυριακάτικη συνέντευξη του, κάηκε στην εσωκομματική πυρά.

Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στη ΔΕΘ χωρίς αρχηγό αλλά με μεταβατικό πρόεδρο ΚΟ λόγω και της εκλογής προέδρου, πέρυσι και φέτος.

Παρά το γεγονός ότι ο Ν. Παππάς παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα πρόταση για το ιδιωτικό χρέος, προϊόν πολύμηνης προετοιμασίας, αυτή επισκιάστηκε από τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια συνέντευξη που εξουδετερώθηκε από τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ και οι περισσότερες ερωτήσεις και απαντήσεις ήταν γύρω από την εσωκομματική σύγκρουση στη σκιά της άρσης εμπιστοσύνης της ΚΕ προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη.

Και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά λόγω των εξελίξεων αλλά αυτή η κατάσταση απωθεί τους πολίτες.

Όμως και οι απαντήσεις Παππά για την επόμενη περίοδο ακόμα και για τις συνεργασίες στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο ήταν στον αέρα πέρα από την καλή του σκηνική παρουσία και τη γνώση των θεμάτων.

Εξάλλου ο ή η νέος-α αρχηγός θα είναι αυτός-η που θα καθορίσει τη νέα πορεία. Και όσα ακούστηκαν μπορεί να είναι μόνο σε επίπεδο καταγραφής θέσεων από τον πρώην υπουργό.

Μέχρι να συμβεί αυτό όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του δυόμισι μήνες με ότι αυτό συμβαίνει και με το φόβο νέων εντάσεων να είναι μεγάλος.

Και όλα αυτά ενώ το ΠαΣοΚ σε μια ανοικτή ΚΕ στο ΣΕΦ παρουσίαζε τους έξι υποψηφίους προέδρους και τις πλατφόρμες τους

Οι συγκρίσεις μιλούν μόνες τους όταν ο Ν. Παππάς αναφερόταν στο ΣΥΡΙΖΑ που έχει την πρωτοκαθεδρία κατά τον ίδιο στον προοδευτικό χώρο.

Μόνο που η ενότητα στο ΣΥΡΙΖΑ καίγεται όπως τα καυσόξυλα στο τζάκι και οι αναθυμιάσεις πνίγουν τους πάντες μόνο που οι προοδευτικοί πολίτες θέλουν καθαρό πολιτικό αέρα.

Αυτό ας το σκεφτούν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.