Ζουμερά παϊδάκια κοτόπουλου με αρωματική μαρινάδα μελιού και μουστάρδας

Η σημερινή συνταγή αποτελεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό γλυκόξινων και πικάντικων γεύσεων που κάνει το κρέας ζουμερό και γεμάτο αρώματα.

Καρολίνα Δωρίτη
Ζουμερά παϊδάκια κοτόπουλου με αρωματική μαρινάδα μελιού και μουστάρδας

Η σημερινή συνταγή αποτελεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό γλυκόξινων και πικάντικων γεύσεων που κάνει το κρέας ζουμερό και γεμάτο αρώματα.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

10λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

50λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 4-6 μερίδες

  •  1 κοτόπουλο (1,8-2 κιλά) κομμένο σε παϊδάκια
  •  2 κ.σ. μουστάρδα με σιναπόσπορο
  •  2 κ.σ. μέλι
  •  1 κ.σ. μηλόξιδο
  •  1 μεγάλο πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα
  •  1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  •  ½ κ.γ. σκόνη τσίλι (προαιρετικά)
  •  2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  •  1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  •  4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  •  Αλάτι
  •  2 κ.σ. σουσάμι καβουρντισμένο για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10-15 λεπτά πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία μαγειρέματος.

  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί (λαμαρίνα) με αντικολλητικό χαρτί.

  3. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα, το ξίδι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την πάπρικα, το τσίλι, το σκόρδο, αλάτι και το θυμάρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  4. Ρίχνουμε σταδιακά στο μπολ τα παϊδάκια να καλυφθούν με το μείγμα. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στη λαμαρίνα με τη λαδόκολλα, δίπλα δίπλα αλλά σε μία στρώση (να μην καλύπτει το ένα το άλλο). Τα ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος), μέχρι να ροδίσουν.

  5. Σερβίρουμε τα παϊδάκια κοτόπουλου ζεστά (μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο) πασπαλισμένα, προαιρετικά, με λίγο σουσάμι.

Μικρά Μυστικά

Σέρβιρε τα με μια φρέσκια σαλάτα ή ψητές πατάτες για μια ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης.

Απόρρητο