Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με 77χρονη είχε προκαλέσει οδηγός που παρέσυρε την οικογένεια

Πέντε φορές εντοπίστηκε να έχει υπερβεί το όριο κατανάλωσης αλκοόλ ο 46χρονος κατηγορούμενος που στη Θεσσαλονίκη παρέσυρε τριμελή οικογένεια ενώ το 2020 είχε παρασύρει 77χρονη στην Καλαμαριά. Δύο φορές του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα. Απολογείται ενώπιον του ανακριτή

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 46χρονος κατηγορούμενος οδηγός που προκάλεσε το σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη παρασύροντας μια τριμελή οικογένεια,  οδηγούσε μεθυσμένος

Πεντάκις συλληφθείς για αλκοόλ

Σύμφωνα με την αστυνομία από το 2007 έως το 2020 είχε εντοπιστεί άλλες πέντε φορές να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Το 2007 του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα για 90 ημέρες. Το 2008 για 180 ημέρες ενώ το 2020 είχε εμπλακεί σε τροχαίο στην Καλαμαριά, με παράσυρση 77χρονης στην οποία προκάλεσε σωματικές βλάβες.

Ενώπιον του ανακριτή

Σήμερα το πρωί, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για να απολογηθεί.

Εις βάρος του, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων» (σε βαθμό κακουργήματος) όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».

Συμπληρωματική δίωξη για την απώλεια του εμβρύου

Η 34χρονη γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Παπαγεωργίου όπως και ο 37χρονος σύζυγός της, ενώ το ανήλικο παιδί τους βρίσκεται στην Παιδοχειρουργική κλινική, εκτός κινδύνου ζωής. Μετά την απώλεια του εμβρύου αναμένεται να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη εις βάρος του 46χρονου οδηγού.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.