Καιρός: Βροχές, άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας – Πόσο θα κατέβει το θερμόμετρο

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της εβδομάδας που έρχεται. Πού θα βρέξει. Ισχυροί άνεμοι.

Αλλάζει σκηνικό ο καιρός από αύριο, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, με πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της αλλαγής του καιρού και θα διατηρηθεί για όλη την εβδομάδα. Επιπλέον ο καιρός θα είναι άστατος με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τους ισχυρούς δυτικούς ανέμους.

Πτώση θερμοκρασίας

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί αύριο Κυριακή με τους ανέμους στο Ιόνιο να παραμένουν ισχυροί ενώ από την Τρίτη αναμένονται βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά της χώρας και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας για όλη την εβδομάδα, κάτω από τους 30 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στη Θράκη και το πρωί στο βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, στον Κορινθιακό , τη θάλασσα των Κυθήρων και τα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 23 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός .Το μεσημέρι απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις, ίσως βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα δεν αλλάζει η θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και τα νησιά έως 28 βαθμούς. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Λίγες τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως στο Ιόνιο και την Κρήτη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.