Το Athens Flying Week 2024, το μεγαλύτερο αεροπορικό σόου στα Βαλκάνια με πάνω από 500.000 πιστούς θαυμαστές παγκοσμίως, επιστρέφει και πάλι για ένα ακόμη συναρπαστικό αεροπορικό Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, 14 & 15 Σεπτεμβρίου. Στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 5» μίλησε ο διοργανωτής Πάνος Ποδηματάς λέγοντας ότι φέτος δόθηκε μεγαλύτερο βάρος στη στατική έκθεση.

Εκδήλωση για τους λάτρεις της αεροπορίας

Όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, κ. Ποδηματάς, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συμμετοχές από διάφορες χώρες και είδη αεροσκαφών, καθιστώντας την εκδήλωση μοναδική για τους λάτρεις της αεροπορίας.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το F-35 της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα, καθώς και το αμερικανικό ελικόπτερο Κόμπρα, το οποίο επίσης εμφανίζεται για πρώτη φορά στην εκδήλωση.

Σημαντικό κομμάτι του προγράμματος είναι και οι εντυπωσιακές πτητικές επιδείξεις. «Θα δούμε δύο γαλλικά Rafale σε εντυπωσιακές αερομαχίες», ανέφερε ο κ. Ποδηματάς, ενώ από την ελληνική πλευρά, η Πολεμική Αεροπορία θα συμμετάσχει με το γνωστό σμήνος “Ζευς”, το οποίο έχει διακριθεί διεθνώς. Εξίσου εντυπωσιακές θα είναι οι εμφανίσεις των «Σαούντ Χοκς» από τη Σαουδική Αραβία και των «Πετρουλάκη» από την Ισπανία.

«Είναι μια εκδήλωση που καλύπτει τις ανάγκες όλης της οικογένειας», σημειώνει, υπογραμμίζοντας πως οι τιμές των εισιτηρίων είναι προσιτές – 15 ευρώ για τους ενήλικες και 7,5 ευρώ για τα παιδιά. Οι πύλες ανοίγουν στις 9 το πρωί, με το κυρίως πρόγραμμα να ξεκινά στις 11.

Η αεροπορική εκδήλωση δεν επικεντρώνεται μόνο στα στρατιωτικά αεροσκάφη, αλλά και στα πολιτικά. «Οι επισκέπτες θα εντυπωσιαστούν από τις επιδείξεις και τα αεροσκάφη που θα έχουν την ευκαιρία να δουν. Είναι ένα ετήσιο ραντεβού που δεν πρέπει να χάσει κανείς», καταλήγει ο κ. Ποδηματάς, ενθαρρύνοντας το κοινό να παρευρεθεί.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν επίσης και αεροπορικές λέσχες, όπου ακόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες κάποιος μπορεί να ξεκινήσει μαθήματα πτήσεων.