Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της δολοφονίας της 8χρονης, Ναρίν Γκουράν, που έχει συγκλονίσει την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες της Hurriyet, η μητέρα, ο αδερφός της ανήλικης έχουν συλληφθεί μαζί με άλλους συγγενείς της, καθώς και άτομα από το στενό τους περιβάλλον.

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του θείου της και του συνεργού του, όλο και πιο κοντά στην αλήθεια φαίνεται να βρίσκονται οι τουρκικές Αρχές.

Οι 8 συλληφθέντες:

  • Η μητέρα της Ναρίν, Γιουκσέλ,
  • ο αδερφός της, Ενές,
  • ο θείος της, Φουάτ,
  • ο ξάδερφός της, Μοχάμετ,
  • ο ξάδερφός της, Μπιρσέν,
  • η θεία της, Μασαλά,
  • ο σύζυγος της θείας της, Μεχμέτ,
  • ένας εργαζόμενος του θείου της Σελίμ, Μεχμέτ.

Οι κατηγορίες για τη δολοφονία της 8χρονης Ναρίν από την Τουρκία

Η μητέρα και ο αδερφός του άτυχου κοριτσιού συνελήφθησαν με την κατηγορία της «συμμετοχής σε ανθρωποκτονία από πρόθεση». Ο θείος της συνελήφθη με την κατηγορία της «καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων εγκλήματος». Οι άλλοι πέντε κατηγορούνται για «συγκάλυψη των υπόπτων και της καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων».

Όλοι έχουν οδηγηθεί στη φυλακή. Την ίδια στιγμή, που οι δύο θείοι της, Ομέρ και Κουρτουλούς, αλλά και η ξαδέρφη της, Μελικέ, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από δικαστική απόφαση.

Οι καταθέσεις των υπόπτων

Η μητέρα της Ναρίν Γκουράν έχει περιγράψει λεπτομερώς την ημέρα της εξαφάνισης της μικρής. Ωστόσο, η ίδια φαίνεται να έπεσε σε διάφορες αντιφάσεις ως προς τον χρόνο που συνέβησαν τα γεγονότα, κάτι που προβλημάτισε τις Αρχές.

Παράλληλα, η σύζυγος του από την πρώτη στιγμή συλληφθέντα, Σελίμ Γκουράν, θείου της ανήλικης, δήλωσε πως υποπτευόταν τον άνδρας της από την αρχή. «Το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε το DNA της Ναρίν, άνηκε στον Φουάτ, αλλά επειδή έλειπε στο Βαν, το είχε κάποιες μέρες ο Σελίμ. Εκείνη την μέρα, όλη την ημέρα, το είχε ο σύζυγός μου. Από την πρώτη στιγμή, τον υποπτευόμουν», είπε η ίδια.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Σελίμ Γκουράν βρισκόταν από τις πρώτες κιόλας ώρες της εξαφάνισης της Ναρίν, στο κάδρο των υπόπτων. Μάλιστα, μόλις βρέθηκε το πτώμα της 8χρονης, η ομολογία του συνεργού του, ήταν αρκετή για να οδηγήσει στη σύλληψή του.

Ο ύποπτος ρόλος της μάνας

Τα τουρκικά κανάλια καλύπτουν με συνεχείς ζωντανές μεταδόσεις τις εξελίξεις για τη δολοφονία που έχει συγκλονίσει την Τουρκία. Ωστόσο, όπως φαίνεται επιμένουν στον ύποπτο ρόλο της μητέρας, καθώς και σε πιθανή μυστική σχέση που είχε με τον θείο. Στο ότι σιώπησε, αν και γνώριζε ίσως ότι εκείνος δολοφόνησε το παιδί της.

Η έρευνα έχει ήδη ανοίξει και για το θάνατο της μεγαλύτερης αδελφής της Ναρίν.

Ήταν ένα κοριτσάκι ανάπηρο, που πέθανε από αδιευκρίνιστες αιτίες το 2019 και κανείς τότε δεν έδωσε σημασία.

Ο θείος της Ναρίν είχε κατεβάσει μία εφαρμογή και με αυτή έσβησε όλα τα μηνύματα που είχε πάρει και στείλει από τη μέρα της εξαφάνισης του παιδιού, στις 21 Αυγούστου.

Την ίδια εφαρμογή είχε και η μητέρα του δολοφονημένου κοριτσιού. Οι αρχές από χθες εξετάζουν κατά πόσο εμπλέκεται σε αυτή την φρικτή υπόθεση. Αν γνώριζε και δεν μίλησε ή ακόμη χειρότερα, αν συμμετείχε.

Και ο πατέρας της Ναρίν ωστόσο έδειχνε ιδιαίτερα ψύχραιμος και τις 19 μέρες που η 8χρονη κόρη του είχε εξαφανιστεί. Προς το παρόν τουλάχιστον, οι αρχές τον έχουν αφήσει ελεύθερο.

Ο τόπος του εγκλήματος στην Τουρκία

Με ένα γράφημα η τουρκική υπηρεσία του BBC επιχειρεί μία αναπαράσταση του εγκλήματος στο μικρό χωρίο Ταβσάντεπε Κογιού, 2 χιλιόμετρα από το Ντιγιάρμπακιρ.

Εδώ είναι το σπίτι της Ναρίν, εδώ το σπίτι του θείου και σε πολύ μικρή απόσταση το Δημοτικό σχολείο.

Από εκεί ξεκίνησε η 8χρονη Ναριν, με άλλους 5 συμμαθητές για να πάνε για μαθήματα του Κορανίου, στις 21 Αυγούστου.

Οι τελευταίες εικόνες της ζωντανή καταγράφηκαν από την κάμερα ασφαλείας του σχολείου. Και λίγο μετά τα ίχνη του παιδιού χάνονται.

Το ρέμα που βρέθηκε η μικρούλα απέχει 1,5 χιλιόμετρο από το χωριό.

Ο κόσμος ζητά τιμωρία

Ο αντίκτυπος της υπόθεσης είναι τεράστιος στην Τουρκία. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους. Λεπτομέρειες για τη δολοφονία κάνουν το γύρο του κόσμου και τονίζεται ότι η Τουρκία είναι αιώνες πίσω σε ότι έχει σχέση με την προστασία των γυναικών και των μικρότερων κοριτσιών.

Οι γυναικοκτονίες δεν είναι το έγκλημα, είναι ο νόμος.

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και κατηγορούν την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν κάνει αρκετά για την προστασία των γυναικών και των παιδιών.

Πάνω από 400 γυναίκες και κορίτσια δολοφονήθηκαν μόνο πέρσι.