Παραλίγο νέα τραγωδία με τρένα στους Αγίους Αναργύρους – Τι συνέβη

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης καταγγέλλει πως το πρωί της Παρασκευής δύο τρένα μπήκαν στην ίδια γραμμή και ο ένας εκ των δύο μηχανοδηγών αντιλήφθηκε το λάθος και πρόλαβε το κακό.

Μία ακόμα τραγωδία παραλίγο να είχαμε το πρωί της Παρασκευής. Δύο αμαξοστοιχίες παραλίγο να συγκρουστούν αφού από λάθος κινούνταν σε μόνη γραμμή, με αντίθετη κατεύθυνση, κατόπιν εντολών που έλαβαν από τους εκατέρωθεν σταθμούς.

Ο ένας από τους δύο οδηγούς αντιλήφθηκε τι πήγαινε να συμβεί και απέτρεψε τη σύγκρουση. Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει το γεγονός.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Σήμερα το πρωί, 13/9 , οι αμαξοστοιχιες 1210 και 1307 παρολίγον να συγκρουστούν μετωπικα, μεταξύ Αθηνας και Αγίων Αναργυρων καθώς κινούνταν σε μόνη γραμμή, με αντίθετη κατεύθυνση, κατόπιν εντολών που έλαβαν από τους εκατέρωθεν σταθμούς.

Η σύγκρουση αποσοβήθηκε καθώς ο μηχανοδηγος της 1210 αντιλήφθηκε το λάθος στις εντολές που δόθηκαν στα 2 τρένα όταν ο μηχανοδηγος της 1307 προχώρησε σε εκφώνηση της διέλευσης του από το σταθμό των Αγίων Αναργύρων.

Σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πραγματικά, και όχι κατ’ επίφαση, σοβαρό περιστατικό, που αποφεύχθηκε χάρη στον επαγγελματισμό και την προσήλωση των μηχανοδηγων που αντιλήφθηκαν αυτό που πήγε να συμβεί.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι ο μηχανοδηγος της 1210, που αντιλήφθηκε το λάθος και απέτρεψε τη σύγκρουση είναι ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, ο οποίος πριν λίγους μήνες δέχθηκε προσωπική επίθεση, από το Υπουργειο Μεταφορών και Υποδομών, με σχετική ανακοίνωση που ανέφερε χαρακτηριστικά, με αφορμή τότε παραβίαση ερυθρού σηματοδοτη: «το ίδιο πρόσωπο που, ως μηχανοδηγός αμαξοστοιχίας, παραβιάζει σηματοδότη θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα υπογράφει ανακοινώσεις για την ασφάλεια των επιβατών».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.