Οι πρώτες μέρες της νέας σχολικής χρονιάς σημαδεύτηκαν από κινητοποιήσεις εναντίον των συγχωνεύσεων τμημάτων με τους γονείς να ζητούν να καλυφθούν τα κενά και καταγγέλλουν το υπουργείο Παιδείας ότι αντιμετωπίζει τα παιδιά σαν αριθμούς.

Στο Μεσολόγγι, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου, το τμήμα πληροφορικής του ΕΠΑΛ θα κλείσει λόγω μικρού αριθμού μαθητών.

Αυτό είναι το τμήμα που παρακολουθεί ένας μαθητής της Γ’ Λυκείου που έχει αυτισμό και είναι παιδί μονογονεϊκής οικογένειας.

Ως εκ τούτου, το παιδί είναι αναγκασμένο στην τελευταία του σχολική χρονιά να αλλάξει σχολείο καθώς κλείνει το τμήμα πληροφορικής στο σχολείο που φοιτούσε μέχρι πέρσι.

Το πρόβλημα όμως είναι ακόμα μεγαλύτερο καθώς δεν αφορά μόνο την επίπτωση που θα έχει η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος στην ψυχολογία του αλλά και το γεγονός πως θα πρέπει να… μεταναστεύσει.

Ο λόγος είναι πως θα πρέπει να εγγραφεί στο αντίστοιχο τμήμα που λειτουργεί στο Αγρίνιο ή στη Ναύπακτο. Ακόμα χειρότερο είναι το σενάριο πως ίσως να επιστρέψει στη Β’ Λυκείου και να αλλάξει μαθησιακό αντικείμενο, όπως του πρότεινε το σχολείο του.

Καθηγητές του σχολείου που φοιτά ο μαθητής ζητούν με ανοικτή επιστολή τους να βρεθεί άμεσα λύση.