Παλαιά Κοκκινιά: 140 Νέα Δέντρα στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων από το Δήμο Πειραιά

Σε μια σημαντική κίνηση αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ο Δήμος Πειραιά πραγματοποίησε δενδροφύτευση στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων, στην περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, φυτεύτηκαν 140 νέα δέντρα και 80 θαμνοειδή φυτά, σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι «πράσινες εστίες» της περιοχής και να ομορφύνουν οι γειτονιές του Πειραιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, καθώς και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Νικήτας Γκόλφης, επιβλέποντας το έργο και εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τη σημασία της παρέμβασης αυτής. Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στον ευρύτερο προγραμματισμό του Δήμου Πειραιά για τη δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου σε όλη την πόλη, με στόχο τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, αναφέρθηκε στην ανάγκη για περισσότερους χώρους πρασίνου, δεδομένης της πυκνής δόμησης στην πόλη. Σε δήλωσή του τόνισε: «Ένας από τους βασικότερους στόχους της Δημοτικής Αρχής είναι η αύξηση του πρασίνου στην πόλη μας. Η Παλαιά Κοκκινιά είναι μια από τις περιοχές που στερούνται πρασίνου και γι’ αυτό προχωρήσαμε στη φύτευση 140 νέων δένδρων και 80 θαμνοειδών φυτών, δημιουργώντας μια νέα «εστία» πρασίνου. Ενισχύουμε τις συνοικίες του Πειραιά με νέες δεντροφυτεύσεις, προσφέροντας σκιά και οξυγόνο για ένα βιώσιμο μέλλον».

Ο Δήμαρχος, εξάλλου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία των παρεμβάσεων αυτών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Πειραιωτών, επισημαίνοντας ότι οι συνεχείς προσπάθειες για τη φύτευση νέων δέντρων και τη φροντίδα του πρασίνου είναι κρίσιμες για την ανάπλαση των γειτονιών και τη δημιουργία βιώσιμων και ευχάριστων χώρων.

Παράλληλα, ο Νικήτας Γκόλφης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος, επισήμανε την αφοσίωση του Δήμου Πειραιά στη δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου, τονίζοντας ότι η σημερινή δενδροφύτευση στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του Δήμου. Σε δήλωσή του σημείωσε: «Συνεχίζουμε να ομορφαίνουμε τις γειτονιές του Πειραιά με νέες φυτεύσεις, απομακρύνοντας παράλληλα τα ξερά δέντρα και τους θάμνους. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε καλλωπισμένους χώρους, παρέχοντας στους δημότες σημεία αναψυχής και πράσινες οάσεις».

Η εν λόγω δενδροφύτευση συνοδεύεται από προγραμματισμένες παρεμβάσεις, όπως η τοποθέτηση καθιστικών παγκακιών στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, προσφέροντας έτσι στους κατοίκους έναν καλαίσθητο χώρο αναψυχής και χαλάρωσης.

Η προσπάθεια αυτή του Δήμου Πειραιά αποτελεί ένα μόνο μέρος μιας σειράς παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην αύξηση των χώρων πρασίνου και τη βελτίωση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της πόλης. Το έργο στην Παλαιά Κοκκινιά δεν είναι μεμονωμένο, αλλά εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό που καλύπτει και τις πέντε δημοτικές κοινότητες, στοχεύοντας σε μια Πειραιά πιο πράσινη, φιλική προς το περιβάλλον και λειτουργική για τους κατοίκους της.

Η παρέμβαση στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων είναι μόνο η αρχή, με τη Δημοτική Αρχή να έχει δεσμευθεί να συνεχίσει τις δεντροφυτεύσεις και την ανάπλαση πράσινων χώρων σε ολόκληρη την πόλη, κάνοντας τον Πειραιά πιο πράσινο, πιο ζωντανό και πιο ανθεκτικό στις προκλήσεις της σύγχρονης αστικής ζωής.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.