Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, αναμένεται να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη τις επόμενες ημέρες για μια σειρά σημαντικών συναντήσεων και επισκέψεων.
Την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, ο κ. Αγγελούδης θα έχει την ιδιαίτερη τιμή να γίνει δεκτός από την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα (Α.Θ.Π.), τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στο ιστορικό Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Αυτή η συνάντηση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι σχέσεις της Θεσσαλονίκης με το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι διαχρονικά στενές και πολυεπίπεδες, λόγω της σημασίας της πόλης τόσο για τον Ελληνισμό όσο και για την Ορθοδοξία.
Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ο κ. Αγγελούδης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης, Ekrem İmamoğlu, στο Δημαρχείο της πόλης. Η συνάντηση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ των δύο μεγάλων πόλεων, που διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο τόσο στην ιστορία όσο και στη σύγχρονη πολιτική και πολιτιστική σκηνή της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Αναμένεται να συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η αστική ανάπτυξη, η συνεργασία στον τουριστικό τομέα, καθώς και οι δυνατότητες για ανταλλαγές και κοινές δράσεις στον τομέα του πολιτισμού.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κωνσταντινούπολη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει επίσης επισκέψεις σε εμβληματικούς χώρους και ιδρύματα που συνδέονται με τον Ελληνισμό και την ορθόδοξη παράδοση της πόλης. Ανάμεσα στους προγραμματισμένους σταθμούς είναι το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των διπλωματικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, το Ζωγράφειο Λύκειο, ένα από τα ιστορικότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ελληνικής ομογένειας, καθώς και η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, που αποτελεί σύμβολο της πνευματικής και εκπαιδευτικής κληρονομιάς των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.
Η επίσκεψη του κ. Αγγελούδη στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται να αναδείξει τη σημασία των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και πόλεων, ειδικά σε μια περίοδο όπου ο διάλογος και η συνεργασία είναι κρίσιμες για τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής.