Νέος Θεσμός «Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας» στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης εισάγει έναν νέο θεσμό που στοχεύει στη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και της δημοτικής αρχής, με την έναρξη του «Αντιδημάρχου Υπηρεσίας».

Πρόκειται για έναν καινοτόμο μηχανισμό που αποσκοπεί στην άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών και την επίλυση προβλημάτων μέσα από προσωπική επικοινωνία με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής.Η εφαρμογή του νέου θεσμού αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της ποιότητας των δημοτικών υπηρεσιών και της σχέσης Δήμου-δημότη. Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να καταθέτουν τα αιτήματά τους σε προσωπικό επίπεδο, διασφαλίζοντας την άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων αρχών.

Με αυτή την πρωτοβουλία, η Θεσσαλονίκη φιλοδοξεί να βελτιώσει τη λειτουργικότητα της πόλης και να προσφέρει στους κατοίκους της ένα καλύτερο, πιο ανθρώπινο περιβάλλον για τη διαβίωσή τους.

Λειτουργία του Θεσμού

Κάθε εβδομάδα, από Δευτέρα έως Πέμπτη, ένας Αντιδήμαρχος ή εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για να υποδέχεται πολίτες και να ακούει τα αιτήματά τους. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε ειδικό γραφείο στον 3ο όροφο του Δημαρχείου από τις 17:00 έως τις 20:00, με στόχο την άμεση επεξεργασία των αιτημάτων και την προώθησή τους προς επίλυση την επόμενη ημέρα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Οι δημότες που επιθυμούν να συναντήσουν τον Αντιδήμαρχο Υπηρεσίας μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέσω της νέας τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης, 15192, η οποία δημιουργήθηκε για να διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στόχος και Όραμα του Δήμου

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, παρουσίασε τον νέο θεσμό ως μια ακόμη προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και την ενίσχυση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας στη λειτουργία του Δήμου. Ο κ. Αγγελούδης υπογράμμισε ότι το Δημαρχείο γίνεται πιο φιλικό και προσβάσιμο για όλους, με τη δημιουργία περισσότερων διαύλων επικοινωνίας που εξυπηρετούν την καθημερινότητα των πολιτών.

«Μετά την εφαρμογή του ¨Βελτιώνω την πόλη μου¨ και τη λειτουργία της νέας γραμμής τηλεφωνικής εξυπηρέτησης 15192, προσθέτουμε έναν ακόμη δίαυλο επικοινωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει μια πιο ανθρώπινη και λειτουργική Θεσσαλονίκη.

Η Καινοτομία στη Θεσσαλονίκη

Ο θεσμός του Αντιδημάρχου Υπηρεσίας αποτελεί μια πρωτοβουλία που διευρύνει τις δυνατότητες επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και δημοτικών υπηρεσιών. Μέσω αυτής της άμεσης επαφής, ο Δήμος ελπίζει να ενισχύσει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους δημότες, βελτιώνοντας παράλληλα τη διαχείριση αιτημάτων και προβλημάτων που αφορούν την καθημερινή ζωή στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.