Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει όχι μόνο στην προβολή της ομορφιάς και της ιστορίας της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και στην ενίσχυση του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα της περιοχής. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί μια μοναδική πλατφόρμα για την ανάδειξη της τέχνης του κινηματογράφου, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία στη Δυτική Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει ως προορισμός απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής σημασίας.

Ο Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους Δυτικής Ελλάδας απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες κινηματογραφιστές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και να συμβάλλουν στην ανάδειξη της περιοχής. Οι δημιουργοί καλούνται να αποτυπώσουν στις ταινίες τους τη φυσική ομορφιά, την πλούσια ιστορία, τη μοναδική γαστρονομία και τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής της Δυτικής Ελλάδας. Το τοπίο της περιοχής, το οποίο περιλαμβάνει επιβλητικά βουνά, γαλήνιες παραλίες, γραφικά χωριά και σημαντικά ιστορικά μνημεία, μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πλήθος κινηματογραφικών ιστοριών.

Οι ταινίες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό μπορούν να έχουν είτε γυριστεί εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είτε να αναδεικνύουν τη Δυτική Ελλάδα μέσα από τη θεματολογία τους. Οι κύριες θεματικές ενότητες του διαγωνισμού περιλαμβάνουν τη φύση, την ιστορία, τη γαστρονομία και τον τοπικό τρόπο ζωής, παρέχοντας έτσι ευρεία γκάμα επιλογών για τους δημιουργούς.

Ο διαγωνισμός αυτός υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Film Office Western Greece με στόχο να αποτελέσει μοχλό προβολής της περιοχής στο ευρύ κοινό, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό παρέχει στους κινηματογραφιστές την ευκαιρία να προβάλλουν τη δουλειά τους, να μοιραστούν την καλλιτεχνική τους δημιουργία με το κοινό, και ταυτόχρονα να συμβάλλουν ενεργά στην τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η υποβολή συμμετοχών είναι ήδη ανοιχτή και οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν την ταινία τους μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Η διαδικασία συμμετοχής είναι απλή, καθώς οι ταινίες μπορούν να κατατεθούν μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ιστοσελίδας filmcall.karan-media.gr. Οι συμμετέχοντες καλούνται να προβάλλουν τη δημιουργικότητά τους και να αναδείξουν τη Δυτική Ελλάδα μέσα από τα δικά τους κινηματογραφικά μάτια.