Ενίσχυση Συνεργασίας ΑΝΚΟ και Δήμου Εορδαίας

Μια κρίσιμη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ στελεχών του Αναπτυξιακού Οργανισμού Δυτικής Μακεδονίας ΑΝΚΟ και του Δήμου Εορδαίας, με στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας και τον σχεδιασμό αναπτυξιακών δράσεων στην περιοχή.

Η συνάντηση, που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Εορδαίας, επικεντρώθηκε στην αξιολόγηση της μέχρι σήμερα συνεργασίας των δύο πλευρών, στην ανάλυση των αναγκών του Δήμου και στη διερεύνηση νέων προοπτικών συνεργασίας για την υλοποίηση κρίσιμων έργων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την καταγραφή νέων δυνατοτήτων για μελλοντική συνεργασία, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την ενίσχυση της συνεργασίας σε επίπεδο σχεδιασμού και υλοποίησης έργων, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενεργειακή μετάβαση, που είναι καθοριστικής σημασίας για την περιοχή της Εορδαίας.

Η συνεργασία της ΑΝΚΟ με τον Δήμο Εορδαίας αναμένεται να ενδυναμωθεί, προσφέροντας σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές και νέες ευκαιρίες για την περιοχή, μέσω στρατηγικών πρωτοβουλιών που θα βελτιώσουν τις υποδομές και θα προσελκύσουν επενδύσεις.

Βασικοί Στόχοι της Συνάντησης

Ο κύριος στόχος της συνάντησης ήταν η συνολική αποτύπωση της υφιστάμενης συνεργασίας μεταξύ της ΑΝΚΟ και του Δήμου Εορδαίας, αλλά και η διερεύνηση νέων πεδίων δράσης. Οι ανάγκες του Δήμου Εορδαίας, όπως αυτές αναδύονται καθημερινά, συζητήθηκαν με στόχο τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση των έργων της.

Στην ατζέντα της συνάντησης, περιλαμβάνονταν συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν την περιοχή, καθώς και τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.

Κύρια Θέματα που Συζητήθηκαν

Η συζήτηση κάλυψε μια ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής. Οι βασικές ενότητες που τέθηκαν στο τραπέζι περιλάμβαναν:

  • Τον ρόλο και το έργο της ΑΝΚΟ ως αναπτυξιακού οργανισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την προώθηση των επενδύσεων και την ανάπτυξη τοπικών υποδομών.
  • Την ανάλυση των ενεργών και προτεινόμενων έργων που αφορούν τη συνεργασία του Δήμου Εορδαίας με την ΑΝΚΟ, δίνοντας έμφαση στα έργα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, την τηλεθέρμανση και τις επιχειρηματικές υποδομές.
  • Τη διαθεσιμότητα χώρων για εγκατάσταση επιχειρήσεων στην περιοχή του Δήμου Εορδαίας, ένα σημαντικό ζήτημα για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  • Ειδικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή, όπως οι μετεγκαταστάσεις οικισμών, η ενεργειακή μετάβαση και η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, καθώς και ο ευρύτερος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των αναπτυξιακών προκλήσεων.
  • Οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Εορδαίας και της ΑΝΚΟ, με έμφαση στα επόμενα βήματα για την υλοποίηση των στόχων.

Οι Παρόντες στη Συνάντηση

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας σημαντικά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παναγιώτη Πλακεντά. Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Νίκος Φουρκιώτης, ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας, Μετάβασης και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Γιάννης Καραβασίλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ Δημήτρης Καρακασίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ Δημήτρης Τσεχελίδης, καθώς και η Κατερίνα Ίτσκου, αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου, και άλλα στελέχη.

Από την πλευρά της ΑΝΚΟ, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, ο Σύμβουλος Προέδρου Γιάννης Γκίνης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Πεκόπουλος, καθώς και άλλα στελέχη που ασχολούνται με τον συντονισμό, τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη της υπαίθρου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.