Ο Αρκάς μας καλημερίζει σήμερα, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, με μία αρκετά χιουμοριστική διάθεση, θέτοντας κατά μία έννοια όμως, έναν προβληματισμό. Η άρρωστη Παρασκευή και το τριήμερο, το οποίο μπορεί να ακολουθήσει, είναι η βασική θεματική του.

Ο γνωστός σκιτσογράφος το καλοκαίρι που μας έχει αφήσει πλέον πίσω του, ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος στα σχέδιά του και έδειχνε έναν ενθουσιασμό για τη θερινή περίοδο, που διανύαμε. Ωστόσο, όπως φαίνεται δεν είναι έτοιμος να αφήσει αυτή του τη διάθεση να φύγει, προς το παρόν.

Ενώ ήδη από τι πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, έχει δείξει μέσα από τα έργα του, πως δεν είναι και πολύ έτοιμος να επανέλθει στην καθημερινότητα, τη ρουτίνα και το πρόγραμμα, που το φθινόπωρο και ο χειμώνας «μας επιβάλλουν».

Ο Αρκάς μέσα από το σημερινό του σκίτσο επιλέγει να δώσει προτάσεις στους εργαζομένους ιδέες για το πώς να δώσουν μία μικρή παράταση στις διακοπές τους.

Στο σχέδιο βλέπουμε την αγουροξυπνημένη Παρασκευή, να πίνει τον καφέ της κατσουφιασμένη. Πίσω της βρίσκεται το Σάββατο και η Κυριακή καθισμένες σε μία πολυθρόνα.

Η Παρασκευή είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη και αναρωτιέται: «Ποιος πάει τώρα στη δουλειά, ρε γ@μώτο!». Τότε το Σάββατο, το οποίο είναι σχεδόν πάντα ετοιμοπόλεμο για καλές ιδέες και ενδιαφέρουσες προτάσεις, της λέει: «Μην πας! Κάνε την άρρωστη, να φύγουμε τριήμερο!».