Όποιο πολιτικό, δημοσιογράφο, πολίτη κι αν ρωτήσετε ποιο είναι το πιο «οξύθυμο» ζευγάρι πολιτικών (με την έννοια ότι συνεχώς βρίσκονται σε αντιπαράθεση) στην παρούσα, αλλά και στην προηγούμενη Βουλή σίγουρα θα σας απαντήσουν οι Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης.

Ουκ ολίγες φορές επιτέθηκε φραστικά ο ένας εναντίον του άλλου, ουκ ολίγες φορές βρίστηκαν δημοσίως (και από μικροφώνου), ακόμα και μηνύσεις έπεσαν και από τους δύο. Τι συμβαίνει όμως όταν ο Άδωνις και Πολάκης βρεθούν τυχαίως μπροστά σε μια ανοικτή πόρτα… ασανσέρ;

Ο Βηματοδότης περιγράφει τη σκηνή που συνέβη στη Βουλή όταν οι Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης συναντήθηκαν μπροστά σε ένα ανελκυστήρα. Ο Άδωνις θέλησε να δείξει αυτό που λέμε… «πολιτικό πολιτισμό» (ίσως επειδή δεν υπήρχαν κάμερες) λέγοντας στον Πολάκη εάν θέλει να ανέβουν μαζί με το ασανσέρ.

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ο Πολάκης τον κοίταξε περίεργα με αυτό το γνωστό του ύφος και δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση λέγοντας «άστο καλύτερα, να μην μας γυρίσουν τα άντερα πρωί- πρωί…».

Έτσι ο Άδωνις στερήθηκε την συντροφιά για δύο ορόφους του «ορκισμένου εχθρού του». Όχι όμως για πολύ, γιατί κάτι πέταξε στην Ολομέλεια για τον Πολάκη, όταν ο τελευταίος ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας και ο Πολάκης τον συνάντησε στο Εντευκτήριο και του ζητούσε αποδείξεις. Μια ωραία ατμόσφαιρα.